13.3 C
De Bilt

Nieuwe rotonde voor Hansweert

Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer.  

In de week van 3 juni 2024 start de aanleg van de rotonde en deze duurt naar verwachting zo’n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat. 

Werkzaamheden rotonde & hinder 

Aannemerscombinatie Answest voert de werkzaamheden uit in opdracht van waterschap Scheldestromen. Onderdeel van de werkzaamheden is het verleggen van verschillende kabels en leidingen in de grond voor de openbare verlichting, zodat de nieuwe geasfalteerde rotonde ook veilig verlicht kan worden. De werkzaamheden zijn afgestemd met vervoerder Connexxion.  

De bushalte voor de grote lijnbus (lijn 639) wordt tijdelijk verplaatst naar het vrachtwagenparkeerterrein bij de rotonde Kanaalweg. Voor de buurtbus (lijn 599) is een tijdelijke bushalte gecreëerd op de hoek Boomdijk/Maartenbroersweg.  

De Kanaalstraat en Eendracht zijn tijdens de werkzaamheden niet via de Boomdijk bereikbaar voor verkeer. Omleidingsroutes staan aangegeven. Omwonenden ontvangen een brief van de aannemerscombinatie en worden verder op de hoogte gehouden via de BouwApp. 

Over dijkversterking Hansweert 

Waterschap Scheldestromen werkt aan de dijkversterking Hansweert, de grootste dijkversterking in de Zuidwestelijke Delta. De dijk voldoet niet aan de nieuwste waterveiligheidsnorm die het Rijk op 1 januari 2017 in de wet heeft vastgelegd. Dit betekent niet dat de dijk acuut onveilig is, maar om in de toekomst de veiligheid tegen overstromingen te kunnen garanderen, moet het dijkvak worden versterkt. De te versterken dijk heeft een lengte van 5,2 kilometer. Het traject loopt vanaf het sluizencomplex Hansweert tot en met de Kapellebank. 

Dijkversterking Hansweert is een groot en omvangrijk Hoogwaterbeschermingsprogramma-project en de eerste versterking in Zeeland volgens de nieuwste waterveiligheidsnormen. Zeker door de uitdagende ligging van de dijk dicht bij de kern van Hansweert staat het project extra in de schijnwerpers. Verder is het project bijzonder vanwege het streven om duurzaam en circulair aan de dijk te werken en omdat er veel aandacht is voor de impact van het project op het landschap en natuur en hoe hierbij win-win-oplossingen gecreëerd kunnen worden.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio