4.8 C
De Bilt

Open Monumentendag 2018 Van Horne in Europa

Weert – Dit jaar vindt de Open Monumentendag plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september. Het landelijke thema van dit jaar is: ‘In Europa’. In Weert staat dit jaar ‘Van Horne’ centraal. Beide thema’s sluiten goed op elkaar aan.

Samen organiseren

De gemeente Weert wil samen met verenigingen, organisaties en eigenaren de Open Monumentendag organiseren. Hiervoor houdt de gemeente een bijeenkomst om samen te bespreken hoe het thema in Weert vorm krijgt. Deze bijeenkomst is op maandag 22 januari om 19.30 uur in het stadhuis, Wilhelminasingel 101.

Landelijk groot evenement

De Open Monumentendag was de laatste jaren in Weert een doorslaand succes. Vele duizenden bezoekers namen een kijkje bij en in de vele monumenten die Weert rijk is. De open dag is landelijk een van de grootste evenementen met meer dan 1 miljoen bezoekers.

Thema Open Monumentendag 2018

De thema’s ‘Van Horne’ en ‘In Europa’ bieden een keur aan mogelijkheden die een aantrekkelijke dag in Weert garanderen. Er zijn diverse monumenten verbonden met de Van Hornes, zoals het oude stadhuis op de Markt, de St. Martinuskerk, het kasteel op de Biest en natuurlijk de Aldenborgh. Ook kan gedacht worden aan grensoverschrijdende activiteiten of internationale invloeden.

Informatiebijeenkomst

Iedereen is welkom op de informatiebijeenkomst van 22 januari om mee te denken en te praten over de invulling van het programma. Aanmelden kan via openmonumentendag@weert.nl. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Weert, tel. (0495) 575 000 of kijk op de Facebookpagina Open Monumentendag Weert (@OMDWeert).

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio