22.4 C
De Bilt

Opruimactie ‘Molenakker Schoon

Weert – Bewoners van de wijk Molenakker in Weert ruimen op zaterdag 15 september zwerfafval op in hun wijk. Deze actie is onderdeel van de World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan. Ook in Nederland werden vrijwilligers, organisaties en bedrijven opgeroepen om aan de slag te gaan tijdens deze dag.

Het verzamelpunt van de opruimactie in Molenakker is het grote grasveld naast de Montessorischool. Daar start de actie rond 14.30 uur. De opruimactie duurt tot circa 16.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te helpen! Je kunt jezelf aanmelden via de speciale Litterati app, maar dit is niet verplicht.

Hulpmiddelen

De gemeente Weert zorgt voor afvalknijpers, afvalzakken en handschoenen om het opruimen nog leuker en makkelijker te maken. Na afloop zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd.

Wethouder Martijn van de Heuvel is enthousiast over de opruimacties in Weert tijdens World Cleanup Day. “Dit soort gezamenlijke opruimacties in wijken zorgt ervoor dat mensen bewust worden van de impact van zwerfafval op de openbare ruimte en de natuur. Daarmee hopen we zwerfafval in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.”

In kaart brengen

Tijdens de opruimactie wordt het zwerfafval niet alleen opgeruimd, maar ook geregistreerd via een speciale afval-app: Litterati. Met die app kun je registeren wat voor soort zwerfafval je tegenkomt. Op die manier wordt zwerfafval wereldwijd in kaart gebracht.

Opruimacties in Weert

Tijdens World Cleanup Day worden wereldwijd opruimacties georganiseerd. Ook in Weert vinden verschillende acties plaats. Naast de actie ‘Molenakker Schoon’, gaat op initiatief van verpakkingsspecialist Moonen Packaging een aantal vrijwilligers van lokale organisaties en scholen aan de slag om zwerfafval op te ruimen in park Aan de Bron.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio