12.7 C
De Bilt

Pinnenhof overgenomen door gemeente ,zekerheid in onzekere tijden.

Nederweert – Gemeenschapshuis de Pinnenhof vervult een maatschappelijke functie. Vele verenigingen en sociaal maatschappelijke gebruikers vinden hier een thuis voor hun activiteiten. Wethouder Dieteren: “We kijken naar een toekomstbestendige doorontwikkeling van het gemeenschapshuis. Het in 2020 uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek en de verslechterde financiële situatie , zijn de reden dat het bestuur van de stichting de onderneming overdraagt aan de gemeente. Daarmee is een toekomstplan voor een multifunctionele accommodatie (MFA) een flinke stap dichterbij gekomen”, aldus wethouder Dieteren.

De gemeente draagt het verenigingsleven in Nederweert een warm hart toe en verstrekte vele jaren subsidie aan de in 1966 opgerichte Pinnenhof. Zo’n 20 verenigingen en sociaal maatschappelijke partijen maken gebruik van het gemeenschapshuis in Nederweert.

Aanloop naar overname

Financieel gezien heeft de Pinnenhof de laatste jaren moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. De uitbraak van de coronacrisis heeft deze situatie verder verslechterd. De gemeente en het bestuur van de Pinnenhof willen ervoor zorgen dat de verenigingen hun activiteiten kunnen blijven voortzetten. De overname van de Pinnenhof door de gemeente maakt dit mogelijk en is een belangrijke volgende stap op weg naar een MFA. Ook is de overname een vervolg op de haalbaarheidsstudie naar een goed en duurzaam thuis voor de verenigingen in Nederweert. De resultaten van deze studie zijn op 1 december 2020 aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Ondertekening overeenkomst 1 Klein
foto gemeente Nederweert ondertekening overname

Stappen in het overnametraject

Na een positief besluit van B&W op dinsdag 26 januari, tekende burgemeester Op de Laak op 27 januari de overeenkomst met het voornemen tot overname van de Pinnenhof. Daarmee is de continuïteit van het gemeenschapshuis en de activiteiten die daar plaatsvinden gewaarborgd. Het besluit wordt binnenkort ook aan de gemeenteraad voorgelegd. Alles wordt in het werk gesteld om de overname vlot en efficiënt af te ronden. In de tussentijd blijft de Pinnenhof functioneren zoals altijd. Daar zorgen het bestuur en de gemeente gezamenlijk voor. Helaas voorlopig nog met inachtneming van de noodzakelijke coronamaatregelen.

Zekerheid voor verenigingen

Met de overdracht wordt de complete onderneming overgedragen aan de gemeente, dus inclusief alle bezittingen, maar ook de financiële verplichtingen en het personeel. De gemeente zet op deze manier stappen in het bieden van een goed thuis voor de verenigingen en toont ook verantwoordelijkheid en daadkracht. Ton Rijken, voorzitter bestuur Pinnenhof, is opgelucht: “De uitbraak van de coronacrisis zorgde voor een financieel onzekere toekomst. Met de overname wordt voorkomen dat de Pinnenhof niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen en is een continuering van de activiteiten gewaarborgd.”

Ondertekening overeenkomst 2 Klein
Foto gemeente Nederweert

Toekomstperspectief

“We gaan samen met verenigingen verder bouwen aan een duurzaam thuis voor Nederweert”, vertelt wethouder Dieteren. “Met de haalbaarheidsstudie is een goede basis gelegd voor een voortvarend vervolg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio