2.4 C
De Bilt

Rotary helpt Voedselbank en stichting Urgente Noden

Weert – Remon Veraart van Rotaryclub Weert reikte vandaag een de Voedselbank Weert en Stichting Urgente Noden (SUN) Weert een cheque. Ria Zincken-Ramaekers ontving als voorzitter van de Voedselbank een bedrag van € 1.800,-. Ger Verstegen, voorzitter van SUN Weert kreeg een bedrag van € 700,-. 

Rotary zamelt toch geld in

Dit voorjaar waren bijeenkomsten van Rotaryclub Weert niet mogelijk. In plaats daarvan is geld ingezameld voor mensen in Weert die getroffen zijn door de Covid-19-pandemie. Daarvoor werd een bedrag van € 2.500,- bijeen gebracht. Dit bedrag is gedoneerd voor de meest noodzakelijk hulp die gegeven wordt door de Voedselbank en SUN Weert.

Voedselbank Weert

De Voedselbank voorziet in de eerste levensbehoeften zoals levensmiddelen voor mensen die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden.

SUN

Er zijn ook mensen die een aanvraag hebben voor hulp van de Voedselbank. In de tijd totdat ze daar daadwerkelijk gebruik van kunnen maken, zijn er cadeaukaarten. Deze kunnen worden gebruikt om levensmiddelen te kopen. De cheque van € 700,- voor SUN Weert is bedoeld voor deze cadeaukaarten.

Wat doet Rotary?

Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot een brunch voor mantelzorgers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio