3.6 C
De Bilt

Sleutel terrein houthandel aan de Biest overgedragen aan gemeente

Weert – Op woensdag 29 januari werd de sleutel van het voormalige terrein van houthandel Scheijmans aan de Biest in Weert officieel overgedragen aan wethouders Van Eijk en Van den Heuvel van de gemeente Weert. Het terrein, in Weert ook wel bekend als ‘de voorhof’ van het voormalige kasteel, wordt door de gemeente Weert ingericht als openbaar toegankelijk onderdeel van het stadspark. Wethouders Van Eijk en Van den Heuvel: “Met de overdracht komt een mooie ruimte vrij voor Weert. Deze kunnen we nu samen met de inwoners van Weert gaan vormgeven en inrichten.”

Sleutel overgedragen door Marc Scheijmans

Marc Scheijmans overhandigde de sleutel van de toegangspoort naar het voormalige terrein van de houthandel aan wethouders Van Eijk en Van den Heuvel. Namens de gemeente Weert overhandigde de wethouders een kopie van de originele bouwvergunning en bouwtekening uit 1924 aan de familie Scheijmans. Marc Scheijmans: “We hebben met veel plezier op deze locatie gezeten en dragen hem nu ook met veel plezier over aan de gemeente. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij iets moois gaan maken voor alle inwoners van Weert, zodat ook zij straks kunnen genieten van dit mooie stukje Weerter geschiedenis.”

Herinrichting stadspark

Het bestaande stadspark wordt uitgebreid met de voorhof, waardoor het stadspark wordt vergroot van 1,6ha naar 2,9ha. Weert is een stad met een rijke historie, met het stadspark als één van de belangrijkste plekken in de ontstaansgeschiedenis van de stad. Samen met inwoners, belangengroeperingen en gemeenteraad is gesproken over de nieuwe invulling. Dit heeft geresulteerd in een visie op de herinrichting van het stadspark. Hierin zijn vijf speerpunten benoemd: historie, groen, functies, verbindingen en duurzaamheid/klimaat. Het definitief ontwerp wordt dit jaar aangeboden aan de gemeenteraad.

Nu de sleutel van het voormalige terrein van de houthandel is overgedragen, gaat de gemeente aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het stadspark. Op dit moment wordt er gewerkt aan het verwijderen van de asbest op het terrein.

Nieuwe locatie voor houthandel Scheijmans

Houthandel Scheijmans verhuist na bijna 100 jaar vanuit dit terrein naar een locatie op bedrijventerrein Kampershoek. Het voormalige terrein van de houthandel komt in bezit van de gemeente Weert. De woning en bijbehorende tuin blijven eigendom van de familie en worden daarom ook niet openbaar toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio