6.2 C
De Bilt

Waardevolle inbreng tijdens bewonersavond (met presentatie)

Neer – Een greep uit diverse reacties, suggesties en vragen tijdens de bewonersavond voor de direct omwonenden van ’t Maasveld maandagavond 27 januari 2020 in de kantine van RKSVN.

Vragen bewonersavond

 ‘Petje af, een goed doordacht plan.’ ‘Hoeveel evenementen vinden er per jaar plaats?’ ‘Het dorp moet toch leven.’ ‘Is het groentalud al uitgewerkt?’ ‘Houden jullie rekeningen met ‘de huidige voorzieningen (water en riolering) bij het evenemententerrein? ‘Denk jullie ook aan schaduwrijke plekken bij het zwembad?’. ‘De wielerbaan is dus in hoofdmoot trainingen’. Het groentalud komt nu langs een stukje weg. Kan die langs heel de Maasweg?, ‘Om hoeveel geluid gaat het en mogen we de resultaten van het geluidsonderzoek ontvangen?’ ‘Met de haag langs de wielerbaan en bomen oogt het een stuk aantrekkelijker.’ ‘Rustiger langs de Maasweg met de scheiding van langzaam en snel verkeer.’ ‘Is het wielrennen alleen ’s avonds of ook overdag?’ En wat een opkomst!  Geweldig! Hartelijk dank voor alle interesse en suggesties! ’t Maasveld leeft!

bewonersavond

Totstandkoming plan

Het gepresenteerde plan tijdens deze bewonersavond is tot stand gekomen met dank aan eerdere input van omwonenden (over met name geluid, verlichting, verkeersveiligheid en parkeren), andere geïnteresseerden en in overleg met de samenwerkingspartners en in het bijzonder de direct betrokken verenigingen: Rijvereniging Neer, RKSVN, Zwembad ’t Ligteveld, Stichting Spantenhal en LTV Neer. Vertegenwoordigers van deze verenigingen waren ook op de avond aanwezig.

Wijzigingen t.a.v. het eerdere schetsontwerp in maart 2018
Onder andere:

  • Tennisbanen niet langs de kopse zijde van de sporthal maar tussen de sporthal en de voetbalvelden in. De sporthal zit daarmee als soort ‘geluidsbuffer’ tussen de woningen aan de Maasweg en de tennisbanen. 
  • Aanleg groentalud ter hoogte van Maasweg: tussen handbooglokaal en spantenhal
  • Alle sportverlichting wordt ledverlichting  (geen last van strooilicht voor omwonenden én flora en fauna)
  • Verplaatsing paardenbakken naar de Waije
  • Veel meer groen dan huidige situatie (o.a door aanplant bosplantsoenstrook van 5 meter breed langs volledige evenemententerrein /baan en paardenbakken)
  • Aanleg van wal tussen de wielerbaan en de Waije met meerdere functies: aantrekkelijk MTB – parcours, windbeschutting wielerbaan en geluidsbeperkend richting Waije/Vilgert
  • Geen leidingen verleggen zwembad. Technische installatie blijft op huidige plek.

Vervolg

Sommige vragen en/of suggesties, zoals het aantal evenementen dat per jaar plaatsvindt, de resultaten van het geluidsonderzoek en de uitwerking van het groen(talud), vergen nadere uitwerking/concretisering. “Daar gaan we nu een vervolg aangeven. De basis staat”, aldus John van Haeff, voorzitter van ‘t Maasveld. “Voor het talud en andere groenaanplant (o.a. bosplantsoen en haag), doen we graag een beroep op kennishouders op het gebied van groen. Zo krijgt het plan steeds meer invulling, wordt het steeds concreter”, aldus John van Haeff, voorzitter van ’t Maasveld. “Ooit ontstaan vanuit één vereniging, Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom, zijn we bij ’t Maasveld inmiddels met bijna veertig samenwerkingspartners. Vanuit eigen kracht gaan we, samen ook met omwonenden, door! Vanzelfsprekend houden we de direct omwonenden en anderen op  de hoogte van verdere ontwikkelingen.”

Meer weten en/of vragen?

Zie de presentatie en/of neem contact met ’t Maasveld via: info@hetmaasveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio