8.8 C
De Bilt

Weert meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg

Weert – De gemeente Weert is door het Platform Mantelzorg Limburg (PML) uitgeroepen tot ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg’ in 2018. Naar het oordeel van PML is Weert er het beste in geslaagd om de ondersteuning van de mantelzorgers het beste onder de aandacht te brengen. Dit in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn.

 

Het PML is de collectieve belangenbehartiger van mantelzorgers en zorgvrijwilligers in Limburg. Zij onderzoeken elk jaar welke gemeenten voor de nominatie in aanmerking komen.

Mantelzorgen doe je samen

Wethouder Paul Sterk was 11 oktober aanwezig bij de bekendmaking van de ‘Meest Mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg’. Hij is trots op deze eretitel: “Iedereen wordt ouder en kwetsbaarder en zal op enig moment een vorm van zorg nodig hebben, waaronder mantelzorg. Daarbij houden we er rekening mee dat iedere mantelzorger een andere behoefte heeft. We moeten dus nu de basis leggen voor toekomstige zorgvraagstukken. Er van uit gaan dat alles binnen het eigen netwerk opgelost kan worden is niet realistisch. Daarom moeten we zorgen voor een vangnet samen met vrijwilligers en professionals.”

Mantelzorgboom

Met de eretitel ‘Meest Mantelzorgvriendelijke gemeente’ ontvang Weert tevens de ‘Mantelzorgboom’. Die wordt later dit jaar als het plantseizoen voor bomen is aangebroken aan de Wilhelminasingel in Weert geplant. De ‘Mantelzorgboom’ is een lindeboom, deze staat symbool voor goed mantelzorgbeleid.

Week van de Mantelzorg

Weert hecht belang aan de ondersteuning van mantelzorgers. Naast de ‘Dag van de Mantelzorg’ wordt van 5 tot en met 11 november de derde keer de ‘Week van de Mantelzorg’ georganiseerd. Hiermee geeft de gemeente uiting aan haar waardering voor alle mensen die zich belangeloos als mantelzorger inzetten voor hun naasten.

Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk het complete programma voor meer informatie.

Zie ook www.goedbezigweert.nu, bel naar (0495) 697 900 of kom even langs bij Punt Welzijn in het Cwartier, Beekstraat 54.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio