8 C
De Bilt

Weert reikt weer kinderlintjes uit: beloning voor kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij doen

De gemeente Weert reikt volgend jaar weer een kinderlintje uit aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. De kinderlintjes worden in april 2024 uitgereikt. Burgemeester Raymond Vlecken: “Ik hoop dat we in 2024 weer een aantal mooie verhalen kunnen delen en moedige kinderen in het zonnetje kunnen zetten. Ik weet zeker dat er kinderen in Weert zijn die dit verdienen.”

Wanneer komen kinderen in aanmerking?

Het kinderlintje wordt uitgereikt aan kinderen van 6 tot en met 18 jaar die zich op bijzondere wijze inzetten voor de medemens of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat spontaan voor een langdurig ziek klasgenootje heeft gezorgd door aantekeningen bij te houden en door geregeld op bezoek te gaan. Maar bijvoorbeeld ook een groepje kinderen dat op eigen initiatief actief actie heeft gevoerd tegen zinloos geweld of pesten. Of kinderen die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu.

De burgemeester beoordeelt welke kinderen een lintje krijgen. Dit gebeurt aan de hand van 3 criteria: moedig gedrag, sociaal gedrag en een opvallende sportieve, culturele of maatschappelijke prestatie. De burgemeester vraagt hierover advies aan het college van B&W.

Kinderen voordragen voor een kinderlintje

De directie van een school, oudercommissie, vereniging en een vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie kunnen kinderen voordragen. Aanvragen moeten vóór 16 februari 2024 worden ingediend. Voor meer informatie en het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met m.hulsbosch@weert.nl.

De kinderlintjes worden in april 2024 uitgereikt. Dit gebeurt in principe op de laatste woensdagmiddag voor de lintjesregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio