20.1 C
De Bilt

Bijzonder: Blind Date in het Westfries Museum

HoornOog in oog staan met de geschiedenis – via een spannende date. Dat kan in het Westfries Museum in Hoorn. Elke donderdag kun je namelijk reserveren voor de blind date-donderdag (inbegrepen bij de entreeticket). Het museum zorgt voor een bijzondere blind date met een historisch personage dat je in korte tijd beter leert kennen. Met wie je de afspraak hebt, blijft geheim tot je speciale datingroom betreedt. Het is immers niet voor niets een blind date. Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk, dat kan vanaf 18 juli via www.wfm.nl/

Levende geschiedenis

Op zondag kom je ‘Levende Geschiedenis’ tegen in het museum: re-enactors, amateur-acteurs die historische gebeurtenissen naspelen in passende kleding. Zij vertellen meer over kostuums, wapens en de geschiedenis die ze naspelen. Ook dit biedt nieuwe invalshoeken op het leven in de 17e eeuw. En het zou zomaar kunnen dat in het weekend in één van de 25 stijlkamers van het Westfries Museum passende livemuziek te horen is.

“Het zijn extra’s nu verdiepende rondleidingen en de VR-tour Batavia wegens het uitgebreide veiligheidsprotocol voorlopig niet mogelijk zijn”, vertelt Annemarie Pothaar, Programmamanager Publiek: “Het online reserveren met tijdssloten en de vaste routes door het museum zorgen voor een veilig museumbezoek waarbij je alle ruimte krijgt. Wij maken er graag een extra inspirerend beleving van met de Blind Date-donderdag, Verhaal op Zaal-dinsdag en Levende Geschiedenis op zondag. Zo wordt het museum bezoeken extra waardevol voor jong en oud.”

Verrijkende blik

Op 23 juli zal Jikkemien Kuypers, geschiedenisdocent van het jaar 2018-2019, voor de allereerste ontmoeting de datingkamer betreden. Ze komt als bevlogen geschiedenisdocent even oog in oog met de geschiedenis te staan. Directeur Ad Geerdink deelt met haar de liefde voor de historie en hoopt net als zij dat met zoveel mogelijk anderen te kunnen delen.

“Binnen en buiten de muren van het Westfries Museum brengen we graag de geschiedenis tot leven. Dat doen we ook met vlogs en podcasts op onze website en Facebookpagina bijvoorbeeld, waarbij we tevens onderbelichte perspectieven laten zien. Kijk en luister maar eens naar onze vlog en podcast over zwarte bediendes in de Gouden Eeuw. Geschiedenis is nooit eenduidig en als je de verdieping zoekt, verrijkt dat je blik. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk en interessant: je krijgt als bezoeker ook de kans om in de spiegel van het verleden te kijken om zo het heden beter te kunnen duiden.”

blind date promo beeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio