17.2 C
De Bilt

Boerenlandpad bij Bobeldijk maakt wandelrondje nog aantrekkelijker

Bovenkarspel Afwisseling, dat is wat wandelaars zoeken. Een verharde ondergrond in stedelijk gebied, onverhard in de natuur. Maar het leukste is toch een wandeltocht over een boerenlandpad, het liefst met overstap.

Boerenlandpad

Het wandelnetwerk van Noord-Holland biedt genoeg afwisseling in zowel omgeving als in verharde en onverharde paden maar boerenlandpaden zijn minder talrijk. Daarom staan het Recreatieschap Westfriesland en de gemeente Koggenland er graag bij stil dat het landpad in de Bobeldijkroute nu voor het publiek is opengesteld.

Bodeldijk

Bij de realisatie van het wandelnetwerk was de Bobeldijkroute een route die door omstandigheden wat meer tijd vroeg. De route kwam mede tot stand in goede samenwerking met de familie Dekker die het boerenlandpad openstelde voor het publiek. Ook kan door de aanleg van een duiker nu de brede Slimtocht overgestoken worden, een van de grote watergangen in het gebied. De Bobeldijkroute voert verder langs een waterberging van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en over het genoemde schitterende boerenpad langs de Veersloot.

Hier zal voorzitter Nico Slagter van het Recreatieschap in zijn woordje aandacht aan besteden, voordat het boerenlandpad met een korte wandeltocht officieel wordt geopend.

Het boerenpad bij Bobeldijk is onderdeel van het wandelnetwerk Westfriesland en is mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Noord-Holland.

De Bobeldijkroute is ongeveer negen kilometer lang en te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl. Het pad is onderdeel van de paarse route die begint bij startpunt Zuidermeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio