14.7 C
De Bilt

Bon Uijting (RWS) jurylid Award Duurzame Ondernemer 2018

Medemblik – Ondernemers uit Medemblik kunnen meedingen naar de Award Duurzame Ondernemer 2018. Een van de juryleden van deze editie is Bon Uijting, adviseur Circulaire Economie bij Rijkswaterstaat (RWS). Hij vindt circulair werken vooral gezond verstand gebruiken en samenwerken.

Jurylid

De andere juryleden voor de duurzame award zijn Gerko Brouwer, grondstoffenmakelaar van de gemeente Medemblik en Jan Schouten (Jean le Jean Catering) en winnaar van de vorige editie van de Award.

 Stappenplan

Bon Uijting werkt bij Rijkswaterstaat aan een stappenplan om de verandering naar de circulaire economie te concretiseren. Er is veel werk aan de winkel want in 2030 moet minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen worden gebruikt. Ook mag er in 2025 geen recyclebaar afval meer mag worden verbrand. Dat vraagt nu al om aanpassingen in de bedrijfsvoering van ondernemers.

 

De expert Uijting focust zich op het klimaatneutraal en circulair krijgen van materiaalcycli en –ketens. Dat zijn de grote stromen van asfalt, beton, grond en staal. Maar ook van schaarse grondstoffen en afvalstromen. Als expert stimuleert hij circulaire vernieuwingen binnen de GWW.  Bon Uijting: “De overheid richt haar inkoop steeds meer op klimaatneutraal en circulair. Het is dus belangrijk dat ondernemers hierop inspelen.”

Informatie

Informatie over de verkiezing voor de Award Duurzame Ondernemer staat onder: www.medemblik.nl/nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio