17.2 C
De Bilt

Boomfeestdag door corona weer uitgesteld, nu Freedom Flame tulpenbollen geplant voor een groenere toekomst

Medemblik – Namens de (groot-)ouders en ter gelegenheid van de uitgestelde Nationale Boomfeestdag (18 november) plantte wethouder Andrea van Langen speciale tulpenbollen rond elke geboorteboom.Het had een feestelijk moment moeten zijn; het gezamenlijk planten van de geboortebomen. Maar Corona gooide roet in het eten. In maart dit jaar werd het planten uitgesteld. Ook dit najaar kan het om dezelfde reden niet doorgaan.

Freedom Flame

Deze tulpenbol is “Freedom Flame’ gedoopt ter ere van 75 jaar Bevrijding. De bloem lijkt op een vlam en is geel met een rode streep op het blad. Om de (groot-) ouders erbij te betrekken, ontvingen ze allemaal een pakketje met het certificaat van de geboorteboom, een lekkere attentie en Freedom Flame tulpenbollen om zelf in tuin of in een pot te planten. Als de tulpen in hun tuin bloeien, dan bloeien ze ook om de boom in het geboortebos. Wethouder Van Langen: “Door het planten van deze speciale bollen leggen we een link tussen verleden en toekomst. Destijds hebben velen zich ingezet voor een toekomst in vrede. De geboortebomen staan symbool voor onze inzet voor groenere toekomst.”

Boomfeestdag

In het voorjaar zal onder het toegangsbord en rond elke geboorteboom een ring van prachtige geel met rode tulpen bloeien. De geboortebomen uit dit jaar zullen daardoor de komende jaren herkenbaar blijven Ondertussen kunnen ze wel op elk moment naar de boom toe. Bijvoorbeeld om een foto maken van het (klein-) kind bij de boom en zo de groei van beiden vast te leggen. Op de digitale kaart kunnen ze de boom vinden die voor hun (klein-) kind is geplant.

Geboortebos in aanleg

Op 13 maart 2019 werd de eerste geboorteboom, een Koningslinde, in het geboortebos van Medemblik geplant. Het bos in aanleg bevindt zich in het Overhoekse bos in Onderdijk-Wervershoof nabij roeivereniging de ‘Kogge’. Ouders, grootouders, familie of vrienden kunnen een geboorteboom aanvragen ter ere van de geboorte van een kind dat in Medemblik is geboren, of na de geboorte in het ziekenhuis is ingeschreven bij gemeente Medemblik. Zo ontstaat over de jaren een prachtig kleurrijk bos en een positieve groene bijdrage aan de biodiversiteit. Geboortebomen zijn te bestellen via www.boomfeestdag.nl/medemblik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio