17.2 C
De Bilt

Buitenplaats De Burgh in eerste bouwfase

Koggenland – Vrijdag 3 november sloeg wethouder Koos Knijn de ‘eerste paal’ voor fase 2B van het nieuwbouwplan Buitenplaats De Burgh in De Goorn. “Ik ben enorm trots op weer een nieuwe fase van dit prachtige nieuwbouwplan, waarin we bouwen naar behoefte. De paal markeert dat we halverwege zijn”.

Ook huurwoningen

Ook tekende de wethouder dezelfde dag de aannemingsovereenkomst voor de zes huurwoningen die de gemeente binnen deze fase afneemt. “We bouwen allerlei typen woningen voor allerlei doelgroepen met allerlei woonwensen. Dit maakt Buitenplaats divers en brengt mensen bij elkaar. Buitenplaats verbindt!”

Waarom wordt Buitenplaats gebouwd?

“Als gemeente moet je zorgen dat er genoeg woningen zijn voor je inwoners. De bevolking neemt toe, dus zijn er meer woningen nodig. Daarbij worden gezinnen kleiner, worden mensen ouder en nemen éénpersoonshuishoudens toe. Iedereen wil natuurlijk een dak boven het hoofd.”

Wat is er zo bijzonder aan Buitenplaats?

“Het is een nieuwbouwplan met open en groen karakter. De in mei geopende natuurspeeltuin is het kloppend hart van Buitenplaats. Kinderen kunnen hier ravotten en vrij spelen in de natuur. Daarnaast liggen er woningen aan een open waterverbinding met de vaarroute; je kan zo met je boot de hele polder door. Het is een gevarieerde en ruime wijk met verschillende woningtypen. Bedoeld voor sociale huur, sociale koop en vrije sector. De verschillende woningtypen horen, ondanks kleine uiterlijke verschillen, toch duidelijk bij elkaar. Als leden van één familie. En dat is precies waar we naar zoeken; verbondenheid en eenheid. Het is fijn wonen voor gezinnen, senioren en starters met verschillende woonwensen. Dit brengt de mensen bij elkaar. Buitenplaats verbindt!”

Verdere ontwikkeling van Buitenplaats

“Na de afronding van fase 2B komen nog fase 3 en 4. Om woonwensen te inventariseren hebben we een goed bezochte bijeenkomst gehad in oktober en is er een enquête gehouden. Zo weten we zeker dat we blijven bouwen naar behoefte. De uitslag van de enquête wordt teruggekoppeld, samen met eventuele aanpassingen in het plan. In mei 2018 start de verkoop van de volgende fase.”

Meer informatie vindt u via www.woneninbuitenplaats.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio