15.1 C
De Bilt

Buurtbrasserie Kersenboogerd in Hoorn blijft open dankzij vrijwilligers en bezoekers

Hoorn – Na het aanbieden van de handtekeningen van de vrijwilligers van de Buurtbrasserie aan de wethouder, heeft Stichting Netwerk aangekondigd dat de Buurtbrasserie open kan blijven. De brasserie in de Kersenboogerd heeft niet alleen steun ontvangen van haar bezoekers, maar ook van vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud van de plek.

Constructieve gesprekken

Het behoud van de buurtbrasserie is mede te danken aan constructieve gesprekken tussen Stichting Netwerk en haar vrijwilligers. Zij hebben gezamenlijk gekeken naar de kosten en baten, waarbij beide partijen tot een bevredigende oplossing zijn gekomen. Een extra subsidie van de gemeente is hierbij niet nodig. Het belang van de brasserie als sociale hub werd benadrukt door de inzet van de gemeenschap en vrijwilligers.

Buurtbrasserie een inspirerend initiatief

Wethouder Karin Hakhoff heeft gereageerd op het nieuws en benadrukt het belang van dergelijke initiatieven in de gemeenschap. “We zijn verheugd om te zien dat de brasserie open blijft en we moedigen dergelijke initiatieven ten zeerste aan,” aldus de wethouder. “Het is inspirerend om te zien hoe de gemeenschap zich mobiliseert om hun waardering voor dit soort ontmoetingsplaatsen te tonen.”

De buurtbrasserie blijft een essentiële rol spelen als sociale – en eetvoorziening in de buurt en zal blijven streven naar het bieden van een gastvrije omgeving voor alle bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio