14.5 C
De Bilt
woensdag, 29 mei 2024

Cameratoezicht omgeving crisisnoodopvanglocatie Wervershoof

Van 1 november 2023 tot 1 mei 2024 vangt de gemeente Medemblik een groep asielzoekers op. Het gaat om opvang in een crisisnoodopvanglocatie aan de Vok Koomenweg 3 (‘De Tegel’) in Wervershoof. Ten behoeve van de openbare orde en de veiligheid van zowel de omwonenden als de bewoners van de crisisnoodopvanglocatie heeft burgemeester Michiel Pijl besloten cameratoezicht in te stellen. De Officier van Justitie en de politie hebben ingestemd met het cameratoezicht.

De camera wordt geplaatst bij de toegang van de crisisnoodopvanglocatie en wordt gericht op de Vok Koomenweg. De beelden worden 24 uur per dag opgenomen en voor 28 dagen bewaard. De beelden worden alleen door de politie bekeken als daar een aanleiding voor is, bijvoorbeeld als er een klacht of melding wordt ingediend of een verstoring van de openbare orde ontstaat. Het cameratoezicht vindt plaats gedurende de hele opvangperiode, dus van 1 november 2023 tot 1 mei 2024.

Aanwijzingsbesluit cameratoezicht

Om camera’s in de openbare ruimte mogelijk te maken, is een aanwijzingsbesluit genomen. Dit aanwijzingsbesluit treedt in werking op de dag nadat het is gepubliceerd op de gemeentepagina (27 oktober 2023). Tegen het aanwijzingsbesluit kan bezwaar worden gemaakt.

Meer informatie over de crisisnoodopvang?

Kijk op www.medemblik.nl/over-medemblik/tijdelijke-noodopvang-asielzoekers. Daarnaast is veel informatie te vinden op de website van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord: www.vrnhn.nl/veelgesteldevragenasielzoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio