17.2 C
De Bilt

Commissie bespreekt nieuw terrassenbeleid en ontwikkelingen oude hockeyvelden

Hoorn – Op dinsdag 14 februari bespreekt de Algemene Raadscommissie het terrassenbeleid in de gemeente. Ook bespreekt de commissie de bouwplannen aan de oude hockeyvelden op de Nieuwe Steen en de evaluatie van het vernieuwde Kerkplein.

Meningvormend voorstel terrassenbeleid

Tijdens de coronapandemie heeft de gemeente op verschillende plekken grotere terrassen toegestaan. Op basis van positieve ervaringen en reacties zou het college grotere terrassen permanent toe willen staan. Het college legt daarom een meningvormend voorstel voor aan de commissie, om het advies van de commissie mee te kunnen nemen in de plannen.

Ontwerpbestemmingsplan oude hockeyvelden

De commissie spreekt deze avond ook over de bouwplannen op de oude hockeyvelden aan de Nieuwe Steen. In dit gebied is de gemeente van plan om een Integraal Kind- en Expertise Centrum (IKEC) te bouwen, samen met 140 woningen. Om dit mogelijk te maken, wordt het ontwerpbestemmingsplan besproken. Dit is van belang voor de verdere uitvoering van de plannen.

Evaluatie kerkplein en luchtbehandelingsinstallatie Het Pakhuis

Ten slotte bespreekt de commissie de evaluatie van het nieuwe Kerkplein en de investeringen voor een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie in theater Het Pakhuis.

Volg de commissie

De commissievergadering start om 19:00 uur en vindt plaats in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1. Op www.hoorn.nl/raad staan de agenda en alle voorstellen. Publiek is welkom. De commissie kan ook vanuit huis gevolgd worden. Dit kan via de livestream op www.hoorn.nl/raad.

Over bovenstaande punten neemt de gemeenteraad op 14 maart 2023 definitief een besluit, met uitzondering van het meningvormende voorstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio