15 C
De Bilt

Hoorn geeft coronasteun van 4 ton aan culturele sector

Hoorn – De gemeente Hoorn trekt bijna 4 ton uit voor coronasteun aan tien grote culturele instellingen. Deze gemeentelijke bijdrage van 35% van het totale schadebedrag van ruim 1,1 miljoen euro is nodig om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Provinciaal Noodfonds Sociale Infrastructuur.

De culturele sector is financieel zwaar getroffen door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. De provincie Noord-Holland heeft een provinciaal noodfonds voor de culturele sector in het leven geroepen. Voor een bijdrage uit het provinciale noodfonds geldt dat gemeenten zelf 35% van het aangevraagde bedrag moeten uittrekken. Voor de gemeente Hoorn betekent dit een bijdrage van 398.560 euro. Dit bedrag dekt de gemeente uit het Stimuleringsfonds Coronacrisis, dat de gemeente aan het begin van de coronacrisis vrijmaakte om de impact van de coronacrisis op de stad te kunnen dempen. De gemeente verwacht in november een beslissing van de provincie over de subsidieaanvraag.

Tien instellingen krijgen coronasteun

De Hoornse culturele instellingen die in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds zijn het Westfries Museum, de Museumstoomtram, Cinema Oostereiland, Schouwburg Het Park, Theater Het Pakhuis, Stichting Oosterkerk, Bibliotheek Hoorn, De Blauwe Schuit, Hotel Maria Kapel en Muziekschool Gerard Boedijn. Deze instellingen verwachten een schadepost van in totaal 1.138.744 miljoen euro.

Culturele sector behouden

Wethouder Samir Bahsara (Kunst en Cultuur): ‘De culturele sector in Hoorn is zwaar getroffen door de coronacrisis. De 1,5 meterregel zorgt voor een grote beperking in het aantal mensen dat deze instellingen kunnen ontvangen. Hoorn is een echte cultuurstad. Naast de horeca en detailhandel zorgt de cultuursector ervoor dat we een levendige en gastvrije stad zijn. Het is ons er dan ook alles aan gelegen om deze instellingen voor onze stad te kunnen behouden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio