20 C
De Bilt

Dagbesteding beschikbaar voor alle Heerhugowaarders op leeftijd

Heerhugowaard – Dagbesteding is een georganiseerde manier om een zinvolle invulling aan de dag te geven. Zo is er ook tijd voor Heerhugowaarders op leeftijd. Op verschillende locaties in Heerhugowaard zijn zij welkom om leuke activiteiten te doen en andere mensen te ontmoeten. Vanaf 8 oktober zijn alle Heerhugowaarders er welkom. Het gaat hier om een pilot tot en met eind 2019. Jan van der Starre, wethouder Ouderenbeleid, gaf hiervoor op 8 oktober het startschot in woonzorgcentrum De Raatstede.

De dagbesteding wordt een zogenaamde algemene voorziening. Dat betekent dat nieuwe cliënten geen Wmo-indicatie meer nodig hebben om er naar toe te kunnen. Ook hoeft er geen eigen bijdrage (Wmo) meer betaald te worden voor de dagbesteding.

De Pieter Raat Stichting

Een grote aanbieder van dagbesteding in Heerhugowaard is De Pieter Raat Stichting. Mensen kunnen er meedoen aan allerlei activiteiten, zoals schilderen, sjoelen en Bingo. Dit gebeurt op drie locaties: woonzorgcentrum De Raatstede, het Arboretum en woonzorgcentrum Hugo-Waard. Vanaf 8 oktober is iedereen welkom op deze locaties. U kunt er terecht van 9.30 tot 16.00 uur. Buiten deze tijden zijn bezoekers uiteraard ook welkom in de restaurants en de activiteitenruimtes. De openingsdagen en tijden van de locaties worden hiervoor verruimd en er worden extra activiteiten georganiseerd.

Nieuwe naam

Jan van der Starre, wethouder Ouderenbeleid, geeft maandag 8 oktober het officiële startsein voor de nieuwe vorm van dagbesteding. Samen met Gabriële Kasten, directeur van de Pieter Raat Stichting, zal hij in woonzorgcentrum de Raatstede ook een nieuwe naam voor de dagbesteding onthullen.

De Raatstede is gevestigd aan de Dolomiet 2, het Arboretum aan het Tamarixplantsoen 1, Hugo-Waard aan het Gerard Douplantsoen 72. Op www.dprs.nl zijn alle activiteiten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio