20.1 C
De Bilt

Proef met Dagbestedingsactiviteiten:rechtstreeks naar aanbiedende organisaties

Enkhuizen – Mensen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een gestructureerde invulling van de dag hoeven zich niet meer eerst aan te melden bij de gemeente. Zij kunnen zich vanaf nu rechtstreeks melden bij een van de vier organisaties voor dagbesteding in Enkhuizen. Dit zijn: De Baanbreker, Huiskamer van Enkhuizen, Het Hertenkamp en Wings of Change. Deze organisaties toetsen zelf of iemand dagbesteding nodig heeft en welk aanbod het best past bij deze persoon. Deze nieuwe manier van werken is een proef van de gemeente Enkhuizen en haar samenwerkingspartners, die loopt tot en met december 2023.

Voor wie wel

De proef is alléén voor mensen die niet (meer) kunnen werken of naar school gaan en hulp nodig hebben bij het zinvol invullen van hun dag. Voorheen zouden zij hiervoor een ‘Wmo-aanvraag’ doen bij de gemeente. Dat hoeft nu niet meer. Deze mensen kunnen nu rechtstreeks contact opnemen met De Baanbreker, Huiskamer van Enkhuizen, Het Hertenkamp of Wings of Change.

Voor wie niet

De proef geldt niet voor mensen die 24 uur zorg of hulp nodig hebben en/of bijvoorbeeld in een instelling wonen. Zij kunnen contact opnemen met het dichtstbijzijnde Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)-kantoor om te vragen of ze in aanmerking komen voor dagbesteding en wat de volgende stappen zijn. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt vragen en beoordeelt aanvragen voor voorzieningen uit de Wet langdurige zorg (Wlz).

De proef is ook niet bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar gezellige ontmoeting en dit prima zelf kunnen regelen. Zij kunnen terecht bij een buurthuis bij hen in de buurt.

Handiger samenwerken

Wim Hoogervorst, wethouder Samenleving van gemeente Enkhuizen: ‘Samen met onze samenwerkingspartners willen we met deze proef onderzoeken of deze manier van werken zorgt voor bijvoorbeeld minder regels, het handiger inzetten van tijd en geld, een betere begeleiding van mensen en meer verschillende soorten activiteiten. Hiermee hopen we inwoners beter te ondersteunen.’ 

Contactgegevens deelnemende organisaties:

De Baanbreker
Harpstraat 3-5, Enkhuizen  
0228-317416
info@baanbrekerenkhuizen.nl

Het Hertenkamp
Wilhelminaplantsoen 2
0228-320310
info@hertenkampenkhuizen.nl

Huiskamer van Enkhuizen
Westerstraat 63 en 65, Enkhuizen
06-37425454
info@huiskamervanenkhuizen.nl Wings of Change
Schoolweg 4, Andijk (inloop op maandagochtend en dinsdagochtend van 10-12)
0228-222136
info@wingsofchange.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio