14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Deelnemers Politiek Actief ronden cursus succesvol af

Op woensdag 18 oktober 2023 hebben 20 deelnemers van de cursus Politiek Actief in Hoorn een certificaat uit handen van de burgemeester ontvangen.

Vijf weken lang hebben de cursisten van 2023 alles geleerd over de landelijke en lokale politiek. Ze hebben ook een spoedcursus debatteren gevolgd en om tafel gezeten met alle fracties uit de gemeenteraad

Wat houdt Politiek Actief in?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor mensen die nog weinig weten van de lokale politiek en mogelijk zelf politiek actief willen worden en/of die meer willen weten over de mogelijkheden om invloed uit te oefenen binnen de gemeente.

Speeddate met raadsleden

Halverwege de cursus kregen deelnemers de kans om kennis te maken met alle fracties van de Hoornse raad. Door te speeddaten met raadsleden konden de cursisten erachter komen wat er komt kijken bij het werk van een raadslid. Voor fracties is de cursus een mooie kweekvijver om politiek talent uit te vissen. Het is aan de cursisten zelf om te bepalen of zij willen toetreden tot de politieke arena van Hoorn.

Kan ik mij ook opgeven voor Politiek Actief?

De cursus is gratis en wordt in principe één keer per jaar georganiseerd. Voordat de volgende cursus weer van start gaat, wordt de oproep tot meedoen verspreid via de platformen (nieuwsbrief, lokale bladen en social media) van de gemeente Hoorn. De volgende editie wordt waarschijnlijk in het najaar van 2024 georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio