11.8 C
De Bilt

Doe-teams maken Koggenland nog mooier

Kogggenland – Doe-teams uit heel Koggenland kwamen donderdagavond 14 juni tijdens de doe-team avond bij elkaar in café het Wapen van Wogmeer. Deze avond was speciaal georganiseerd door de gemeente om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en te netwerken. Sinds de start van de dorpsgesprekken in april 2016 zijn er tal van doe-teams ontstaan; inwoners die werken aan een nog mooier Koggenland.

Tijdens de avond gaf burgemeester Posthumus een update van de doe-teams. Naast gezellig netwerken onder het genot van een hapje en een drankje hielden verschillende doe-teams korte presentaties over hun initiatief, hun vorderingen en ervaringen.

Obdammerhof

Zo waren Monique Obdam, Elly Bankras, Marian Obdam en Marie-Louise Ruijter aanwezig en vertelden zij over hun initiatief Obdammerhof. Een woongemeenschap voor 50+’ers ‘die anders oud willen worden’. “Wilt u actief en toekomstbestendig met elkaar wonen in Obdam? Dan is Obdammerhof wellicht iets voor u”. Het team heeft een plek voor ogen in het nieuw te bouwen plan Tuindersweijde. Het doe-team houdt op dinsdagavond 2 oktober een informatieavond in De Brink vanaf 20:00 uur. Aanmelden kan via ruud_marian@quicknet.nl. Meer informatie vindt u via www.koggenland.nl/dorpsgesprekken.

 

Groen Ursem

Doe-team Groen Ursem presenteerde de laatste stand van zaken rondom het verfraaien van de openbare ruimte in Ursem. Leden van de groep Piet Oudejans, Piet Nell, Linda Mulder, Desirée de Bekker en Rosalie van Dolder willen het woongenot verhogen en de uitstraling van het dorp verbeteren door op verschillende plekken in Ursem het openbare groen aan te pakken. Het college van B&W stelde in februari nog € 7.700,- beschikbaar aan het initiatief voor het opknappen van vijf locaties. De werkzaamheden zijn in maart / april uitgevoerd.

Doe-teams maken Koggenland nog mooier

Burgemeester Posthumus: “Het is inspirerend om te zien hoe onze inwoners zich met ziel en zaligheid inzetten voor hun dorpen. Van eerste idee tot de vorming van een doe-team tot de daadwerkelijke uitvoering van plannen. De doe-teams zijn de motor achter het succes. Zij maken Koggenland nog mooier. Wij helpen waar gewenst.”

En verder

Op woensdag 11 juli wordt de natuurspeeltuin in Berkhout geopend. De speeltuin is een initiatief van doe-team Jeugdvoorzieningen Berkhout. Op donderdag 28 juni vindt het volgende dorpsgesprek plaats. Dit keer in Oudendijk. Inwoners van Oudendijk zijn per brief uitgenodigd.

Meer informatie en overzicht van alle doe-teams vindt u op www.koggenland.nl/dorpsgesprekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio