21.1 C
De Bilt

DrinkWater! Campagne van start in Koggenland, Enkhuizen en Medemblik

Water drinken is belangrijk én gezond. Dat lijkt misschien logisch, maar is lang nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met ‘DrinkWater’ organiseren de drie JOGG gemeenten Koggenland, Medemblik en Enkhuizen in juni de ‘DrinkWater!’ campagne. Met deze campagne wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld.

De ‘DrinkWater!’ campagne is een onderdeel van de aanpak Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en de jaarlijks terugkerende Week Voor de Gezonde Jeugd. De gemeenten Enkhuizen, Koggenland en Medemblik willen met de ‘DrinkWater! Campagne’ aan jongeren en ouders laten zien dat water de meest gezonde keuze is wanneer je wat wilt drinken.

Gezonde voeding draagt bij aan gezond gewicht

Kinderen krijgen gemakkelijk te veel suikers binnen. Pakjes drinken of limonade mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk voor ouders. Maar kinderen krijgen met deze zoete drankjes gemiddeld 6 kilo suiker per jaar binnen. Wethouder Marian van Kampen: “Water lest de dorst het beste en is makkelijk te verkrijgen. Het is goedkoper én vooral vrij van calorieën. De verschuiving van zoete drankjes naar vaker water drinken draagt, net als voldoende bewegen, bij aan een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren.”

Drinkwater

Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de drie JOGG gemeenten deze Drinkwater campagne.

Extra aandacht aan water drinken

Om extra aandacht te vragen voor de campagne zijn in er in de periode van 3 t/m 15 juni in Medemblik, Koggenland en Enkhuizen borden te zien langs de weg. Speciaal voor scholen is er materiaal beschikbaar om aandacht te besteden tijdens de lessen.

Onthulling

Op maandag 10 juni onthulden de drie wethouders Marian van Kampen (Koggenland), Yannick Nijsingh (Medemblik) en Win Bijman (Enkhuizen) de campagne langs de weg. Dit deden ze samen met Maaike, Lex, Tess van de kinderraad van gemeente Koggenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio