20 C
De Bilt

Eerste meters glasvezelkabel Westfriesland een feit

Westfriesland – In de buitengebieden van Westfriesland is snel internet vaak niet beschikbaar. Daar wil Fiber Noord-Holland (FiberNH) graag verandering in brengen met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Vanaf 3 september start een vraagbundeling waarin inwoners uit vijf gemeentelijke buitengebieden zich kunnen aanmelden voor een aansluiting op glasvezelinternet. Wanneer minimaal de helft van de adressen dat doet, zet FiberNH de schop in de grond.

Eerder sloten vijf Westfriese gemeenten een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH: Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. In de buitengebieden van deze gemeenten komen ruim elfhonderd adressen in aanmerking voor een aansluiting. Deze adressen ontvingen afgelopen week naast een introductiebrief ook een stukje glasvezelkabel, bedoeld om kennis te maken met deze moderne vorm van digitale communicatie. Na de zomervakantie ontvangen deze bewoners een concreet aanbod.

Noordoostpolder

FiberNH is geen nieuwkomer op de glasvezelmarkt. Eerder legde het bedrijf al succesvol een glasvezelnetwerk aan in het buitengebied van de Noordoostpolder. Mededirecteur Jan Voesten: “De vruchtbare grond heeft Westfriesland al veel mooie producten en samenwerkingen opgeleverd, en ook onze glasvezelkabel zou er niet in misstaan”. De komst van glasvezelinternet biedt naast een hoge snelheid ook verschillende online diensten zoals digitale televisie en telefoon. Daarmee kunnen zowel bedrijven maar ook huishoudens op een moderne manier gebruik maken van het internet.

Vraagbundelingsperiode

Toch is het nog niet zover: om het project door te laten gaan moet minimaal de helft van de geselecteerde adressen zich aanmelden binnen de vraagbundelingsperiode. Zij kunnen zich van 3 september tot uiterlijk 15 oktober o.a. aanmelden via de website www.FiberNH.nl. Tijdens de vraagbundeling worden ook informatieavonden georganiseerd. Om de kans van slagen te maximaliseren zoekt FiberNH lokale enthousiastelingen die dit project tegen vergoeding willen steunen. Zij kunnen zich op www.FiberNH.nl aanmelden als ambassadeur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio