14.7 C
De Bilt

Eerste rit in speciale deelauto voor wethouder Broeders

Hoogkarspel – Wethouder Jeroen Broeders heeft donderdag 12 augustus de allereerste rit in een deelauto van Samen Slim Rijden West-Friesland gemaakt. En niet in zomaar een deelauto! Het ging om de speciale deelauto van groep 7 van ’t Skitteljacht. Volgende week mag ook de burgemeester ervaren hoe het is om deze speciale auto te delen.  

Na een korte uitleg over Samen Slim Rijden West-Friesland door één van de initiatiefnemers van Zonnecoöperatie West-Friesland, gaf wethouder Broeders toe zeer trots te zijn op Drechterland en Hoogkarspel. “Ik ben blij met de samenwerking met de Zonnecoöperatie en de gemeente en trots dat Drechterland nu als eerste gemeente van West-Friesland autodelen in de wijken aanbiedt”, aldus de wethouder. 

Zelf een proefrit maken in speciale deelauto 

De projectgroep biedt inwoners van Hoogkarspel de mogelijkheid om ook zelf een proefrit te komen maken, maar dan in de echte deelauto. Op 20 en 27 augustus is het mogelijk om een proefrit te maken in de Hyundai Kona op de markt in Hoogkarspel. Deze deelauto staat vanaf 4 september op drie verschillende locaties in Hoogkarspel. En als je liever een proefrit maakt in de auto van ’t Skitteljacht, mag dat natuurlijk ook.  

Aanmelden 

Net als de wethouder en burgemeester al helemaal overtuigd van autodelen? Je kunt je aanmelden voor op samenslimrijden.nl/west-friesland. Je gaat pas betalen als de auto’s er ook echt staan. Bij een vroege inschrijving ontvangen de eerste 20 autodelers de Vroege Vogel Bonus. Die kan oplopen tot wel oplopen tot 125 euro rijtegoed.  

De proefrit van de burgemeester staat gepland op woensdag 18 augustus om 16.30 uur op het Raadhuisplein in Hoogkarspel. Het projectteam van Zonnecoöperatie West-Friesland zal ook hier aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden.  

Samen Slim Rijden West-Friesland is een samenwerking tussen Zonnecoöperatie West-Friesland en OnzeAuto.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio