27.9 C
De Bilt

Gemeente Heerhugowaard start met Wegwijzer Evenementen

Heerhugowaard – Om het aanvragen van evenementenvergunningen makkelijker te maken heeft gemeente Heerhugowaard de Wegwijzer Evenementen ontwikkeld. Dit is een digitale vragenlijst die de aanvrager kan invullen om advies te krijgen over een juiste aanvraag. Deze aanvraag kan vanaf nu ook digitaal. Gemeente Heerhugowaard is op deze manier de eerste gemeente in de regio met een dergelijk online aanvraagsysteem.

In de Wegwijzer worden vragen gesteld over het geplande evenement, zoals bezoekersaantallen, activiteiten en veiligheid. De vragenlijst past zich automatisch aan op de antwoorden die worden ingevuld. Na het voltooien van de vragenlijst verschijnt direct een advies op maat. Afhankelijk van de soort aanvraag staat hierin welke vergunningen, ontheffingen en/of toestemmingen er nodig zijn om het evenement te kunnen organiseren.

Aanvraag

In het advies staat verder welke extra stukken bij de aanvraag meegestuurd moeten worden. De aanvrager kan het advies vervolgens downloaden en naar zichzelf laten mailen. Het advies is namelijk nodig bij de verdere aanvraag van een evenementenvergunning. Met het aanvraagformulier kunnen ook andere vergunningen, toestemmingen en ontheffingen worden aangevraagd die nodig kunnen zijn voor een evenement.

Testpanel

De Wegwijzer is verschillende keren beoordeeld door een testpanel van 15 organisatoren uit de regio Heerhugowaard. Het verbeteren van het aanvraagsysteem is een onderdeel van de Klankbordgroep Proces Evenementenvergunningen. Samen met ondernemers en organisatoren uit de regio is gemeente Heerhugowaard bezig geweest om het aanvragen van evenementenvergunningen makkelijker en transparanter te maken. Zo zijn ook de indieningsvereisten en voorschriften verduidelijkt en is de communicatie vanuit de gemeente richting de aanvragers verstevigd.

De Wegwijzer Evenementen en het aanvraagformulier zijn vanaf nu te vinden op: www.heerhugowaard.nl/evenementenvergunning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio