14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gemeente Hoorn aangesloten bij Energieke Regio West-Friesland

Hoorn – Organisaties die energie willen besparen, kunnen hiervoor onafhankelijk advies krijgen van Energieke Regio West-Friesland. Om bedrijven en maatschappelijke organisaties te helpen om duurzaam te ondernemen is de gemeente Hoorn aangesloten bij dit initiatief 

Gemeente Hoorn

Het project Energieke Regio West-Friesland (ER) brengt lokale partijen in Hoorn samen om duurzamer te ondernemen. Rabobank West-Friesland heeft het initiatief genomen om dit landelijke project naar de regio te halen. Wethouder Samir Bashara: ‘veel ondernemers willen graag energie en daarmee geld besparen, maar waar moet je beginnen? Energieke Regio helpt ondernemers om de kansen in beeld te krijgen en de eerste stappen te zetten naar een duurzamer bedrijf.’ ER is inmiddels in 20 regio’s met 75 betrokken gemeenten actief. ‘Als gemeente gaan we voor een Puur Hoorn: een klimaatneutrale stad in 2040. Ondernemers zijn van groot belang om die doelstelling te behalen., vervolgt wethouder Bashara.’

Hoe werkt het?

Bedrijven en maatschappelijke organisaties die energie willen besparen of zelf willen opwekken met hun pand kunnen, kunnen onafhankelijk advies krijgen.
Energieke Regio werkt met lokaal gevestigde onafhankelijke adviseurs.
Deze adviseurs doen een nulmeting bij het bedrijf of de maatschappelijke organisatie en geven advies over mogelijke energiebesparende aanpassingen.
Dat kan zijn aan comfortinstallaties (verwarming, koeling, ventilatie), verlichting, regeltechniek, bouwkosten, maar ook advies over fiscale voordelen en energiecontracten. In het advies staat concreet benoemd wat de kosten, resultaten en terugverdientijd zijn. Vervolgens kan het bedrijf of de maatschappelijke organisatie met de verbeteringen aan de slag.

Aan de slag

Er zijn al verschillende organisaties die samenwerken met ER om energie te besparen. Zo zijn er bijvoorbeeld vier basisscholen in Hoorn die een energiescan laten uitvoeren. Heeft u ook interesse om uw bedrijf, school of verenigingsgebouw te verduurzamen, neem dan contact op met de regionale coördinator van Energieke Regio Lex de Kruif via ldekruif@energiekeregio.nl. Meer informatie vindt u op www.energiekeregio.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio