20.3 C
De Bilt

Gluren bij de buren in Westfriesland

Hoorn – Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 20 tot en met 26 september leidt de groene reporter Chris Wobben je elke dag rond in een duurzame woning. Overweeg je het duurzaam bouwen of verbouwen van je woning, dan zorgt dit voor extra inspiratie. In alle gemeenten in Westfriesland gaat de deur open.

Gluren via computer

In navolging van de succesvolle eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag organiseren de Westfriese gemeenten dit jaar een digitale variant: Gluren bij de Duurzame Buren. Door digitaal te gaan, is het event coronaproof. En je bent in een handomdraai op bezoek. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren, kijk welke woningen er meedoen en meld je aan.

Dit is je kans

De deelnemende woningen zijn divers. Van een tussenwoning met infraroodverwarming, naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Onze groene reporter Chris Wobben verzorgt elke dag enthousiast een rondleiding en bespreekt samen met de huiseigenaar de toegepaste duurzame maatregelen. Na afloop kun je via de chat al jouw vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of je nu meer wilt weten over ervaringen, technieken, de stappen die je kan zetten of over subsidies; dit is je kans.

Martien Bosch uit Hoorn laat graag zien hoe hij stapsgewijs zijn woning heeft verduurzaamt en hoopt jou ook te inspireren. “Ik heb stap voor stap energiebesparende aanpassingen gedaan en het is leuk om te zien hoe de buren ook overtuigd raken en ook energiebesparende maatregelen nemen”, vertelt Martien.

Meer informatie? Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Meer weten? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket door te bellen naar 072 – 743 39 56 of mail naar info@duurzaambouwloket.nl.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio