20.1 C
De Bilt

Gouden Reiger voor Adrie Groot

Heerhugowaard – Adrie Groot, voorzitter van het college van bestuur van stichting Blosse en onderwijsman in hart en nieren, heeft maandag 30 november de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard gekregen. Burgemeester Blase reikte de onderscheiding aan hem uit bij zijn afscheid bij Blosse vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Vanwege de coronarichtlijnen speldde Groots echtgenote Ineke hem de Gouden Reiger op.

Gouden Reiger

Met het toekennen van deze onderscheiding spreekt het college van burgemeester en
wethouders, namens de gemeente, waardering uit voor Adrie Groot en bedankt hem voor zijn inzet voor de Heerhugowaardse samenleving. Hij heeft met zijn visionaire gedachten op bijzondere wijze verschil gemaakt voor het onderwijs in Heerhugowaard en voor de landelijke visie op onderwijs. Onder zijn leiding is Stichting Blosse is uitgegroeid tot een in Nederland vooraanstaand Integraal Kindcentrum, waar andere organisaties door geïnspireerd worden. De verdiensten van Adrie Groot hebben een zeer brede reikwijdte vandaag de dag en voor de toekomst. Hij heeft zijn functie aantoonbaar op bijzondere wijze ingevuld.

Altijd bezig met onderwijs

Adrie Groot is elf jaar lang bestuurder geweest van onderwijs stichting Flore en de afgelopen twee jaar van stichting Blosse, een organisatie die is voortgekomen uit een fusie van stichting Flore en Stichting Kinderopvang Heerhugowaard. Hij was verantwoordelijk voor 27 locaties waar bijna 1000 medewerkers een optimaal leef-, leer- en werkklimaat voor bijna 10.000 kinderen realiseren.

Leve het Onderwijs

Vanuit zijn functie als schoolbestuurder is Adrie Groot aangesloten bij de beweging Leve het Onderwijs, die geloven in een nieuwe manier van besturen: van moeten naar mogen, van controleren naar vertrouwen. Hij vertegenwoordigde het primair onderwijs in de PO raad en is jarenlang deel van het netwerk van de Inspectie en van het netwerk Financiën geweest. Hij werkte ook in verschillende gemeenten mee aan de plaatselijke en regionale onderwijsagenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio