14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gouden Reiger voor Peter Rozenbeek

Heerhugowaard – Peter Rozenbeek, keeper van het zaalvoetbalteam FC Marlène en oud-keeper van het Nationale zaalvoetbalteam, heeft op maandag 5 oktober de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard gekregen.

De Gouden Reiger is hem door burgemeester Bert Blase uitgereikt tijdens een bijeenkomst met een beperkt aantal personen in de Trouwzaal van het gemeentehuis.

De heer Rozenbeek (41 jaar) heeft begin dit jaar aangekondigd zijn actieve keepersloopbaan te beëindigen. Die begon in 1997 bij het zaalvoetbalteam van FC Marlène. Met dat team werd hij acht keer kampioen waarvan drie keer Nederlands kampioen, en won hij zeven keer de KNVB-beker, zes keer de Supercup en een keer de Beneluxcup. Hij maakte in 2002 zijn debuut als keeper bij het Nederlands zaalvoetbalteam waarvoor hij 85 keer uitkwam. In 2018 beëindigde hij al zijn interlandloopbaan. Ondanks aanbiedingen van andere zaalvoetbalclubs is hij altijd blijven spelen voor FC Marlène. Daar was hij jeugdtrainer en door zijn succesvolle carrière ook een inspirerend voorbeeld voor de jeugd.

Zowel zijn succesvolle keepersloopbaan als zijn activiteiten voor FC Marlène zijn voor het college van B&W aanleiding geweest hem te eren met de Gouden Reiger van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio