23.7 C
De Bilt

Gratis kermisattracties voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen € 25,00 krijgen van de gemeente Hoorn om gebruik te maken van de geselecteerde kermisattracties tijdens de Hoornse kermis. Wethouder Karin Hakhoff  is hier blij mee: ‘Gemeente Hoorn wil dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om naar de kermis te gaan, ook gezinnen met een laag inkomen. Zo kan iedereen een favoriete attractie bezoeken.’

HoornPas

Nieuw dit jaar is dat het budget op de HoornPas wordt gezet. Kinderen van gebruikers van het meedoenbudget en kinderen van inwoners met een bijstandsuitkering van WerkSaam hebben deze pas al. Zij hoeven dus geen aanvraag in te dienen voor hun kinderen. Het gaat om kinderen tot 18 jaar die woonachtig zijn in Hoorn. Ook kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen hier gebruik van maken.

Ontmoeten en plezier

Van 10 augustus tot en met maandag 19 augustus 2024 is het entertainement in Hoorn. Een gezellig en feestelijk evenement, waar ontmoeting en plezier centraal staan. Op de HoornPas van de kinderen wordt een apart budget van € 25,00 gezet. Met het scannen van de HoornPas van hun kind bij de kassa van deelnemende attracties kunnen zij dit bedrag besteden. Na de kermis 2024 vervalt dit bedrag. Het bedrag voor het meedoenbudget blijft wel nog tot 31 december staan.

Aanvragen kermisactie

Nieuwe aanvragen kunnen tot 1 juli ingediend worden. Inwoners met een laag inkomen uit werk of uitkeringen, kunnen een aanvraag voor hun kinderen indienen via de website van de gemeente Hoorn: www.hoorn.nl/kermisactie . Doe dit vóór 1 juli 2024, dan kunnen wij zorgen dat inwoners de HoornPas in huis hebben voor de kermis begint. Bij deze aanvraag heeft de inwoner zowel recht op de kermisactie als het meedoenbudget.

Bij toekenning krijgen zij dus beide budgetten. De norm voor een laag inkomen is € 1.540,60 per maand voor een alleenstaande ouder of € 2.200,85 per maand voor samenwonenden/echtpaar. Uw vermogen is daarbij niet hoger dan € 7.575,00 voor alleenstaande ouders en € 15.150 voor echtparen/samenwonenden (totaal van alle gezinsleden).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio