14.5 C
De Bilt

Grosthuizen steekt de handen uit de mouwen

De GoornZowel jong als oud is aanwezig. De zaal is gevuld met veertig inwoners, die uiteindelijk met 48 ideeën kwamen. Inwoners uit Grosthuizen zijn betrokken bij het dorp en helpen graag om het dorp nóg mooier te maken. Ze zijn tevreden en waarderen vooral de rust. Toch zijn er nog wensen, zoals het nog mooier maken van het Buutschoterpad met bloemen en planten en een picknicktafel halverwege. En meer sport en spelvoorzieningen.

Burgemeester Posthumus: “Ook hier weer direct enthousiasme om mee te doen in de doe-teams. Dit was het twaalfde en laatste dorpsgesprek, in Koggenland zijn nu in totaal 48 doe-teams geformeerd. Dat is de kracht van Koggenland, inwoners willen meedoen.”

Het dorp nóg mooier maken


In totaal zijn er drie doe-teams voor Grosthuizen geformeerd. Het eerste team gaat zich bezig houden met sport, spel en recreatie. Er zijn wensen voor een basketbal of volletbal veldje, outdoor fitness, een (natuur)speeltuin voor kinderen, het opwaarderen van het schoolplein. Een ander doe-team gaat aan de slag om het dorp te verfraaien met bijvoorbeeld bloemen, planten, bomen, picknickgelegenheden. Het laatste doe-team gaat de mogelijkheden van het dorpshuis bekendmaken onder de inwoners. De wensen met betrekking tot verkeer worden doorgegeven aan medewerkers van de gemeente, die daarover contact onderhouden met een inwoner.

Handen uit de mouwen


Grosthuizen telt 374 inwoners, verdeeld over 132 koopwoningen en slechts twee huurwoningen. Dat deze mensen de handen uit de mouwen kunnen steken zien we terug in de bedrijvigheid, maar liefst 72 bedrijven zijn gevestigd en daar zijn de inwoners echt trots op. Verder reageren de mensen erg nuchter op de vraag van de burgemeester op wat ze nu voelen als ze het dorp in rijden. Gewoon een mooi dorp wordt genoemd en de rust en de ruimte, de mensen vinden het hier goed. En zo is het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio