27.9 C
De Bilt

Handhavingsactie op zwerfafval in Hoorn

Zondag 23 juli heeft team Handhaving samen met de reinigingsdienst van Stadsbeheer tussen 15.00 en 17.00 uur een controleronde in de binnenstad van Hoorn gehouden. Alle vuilniszakken die toen aangetroffen zijn, zijn opgehaald en geïnspecteerd. Twaalf huishoudens hebben een boete à €130,- gekregen. De komende periode gaan Handhaving en Stadsbeheer vaker samen op pad om zwerfafval tegen te gaan. Zet uw afval dus niet te vroeg buiten en breng grof afval naar het afvalbrengstation. Zo houden we samen de stad schoon.

Extra inzet reinigingsdienst en handhaving

De reinigingsdienst van de gemeente Hoorn werkt van maandag t/m vrijdag. In het hoogseizoen doen zij op zaterdagochtend nog een extra ronde en ook na de markt komen zij langs. De laatste maanden worden er in de binnenstad steeds vaker losse vuilniszakken aangetroffen van inwoners of zelfs ondernemers die hun vuilnis ‘alvast’ op straat zetten. Dit zorgt voor veel ongedierte, zwerfafval en klachten van inwoners. De komende periode zal Handhaving daarom regelmatig in het weekend met de reinigingsdienst meegaan. Uiteraard houdt de gemeente rekening met uitzonderingen en zullen zij niet ‘s ochtends om 5.00 uur handhaven.

Help mee en ga zorgvuldig met uw afval om

Om de stad schoon te houden vinden er ook in de zomer extra controles plaats. De gemeente Hoorn hoopt daarmee de hoeveelheid zwerfafval en ongedierte terug te dringen. Daarnaast doet zij een beroep op alle inwoners van Hoorn. Zet het afval pas op de dag dat HVC het vuilnis op komt halen langs de weg. Dit mag vanaf 6.00 uur. Daarnaast vragen zij inwoners met rolcontainers deze ook dezelfde dag weer terug te zetten bij de woning. Zo houden we Hoorn met elkaar schoon en ongedierte vrij en de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk.

Afvalstoffenheffing

Elk huishouden is verplicht om afvalstoffenheffing te betalen. Afvalstoffenheffing is een belasting die wordt geheven door de gemeente. Deze belasting is bedoeld om de diensten voor afvalbeheer te financieren. Denk hierbij aan het ophalen, verwerken, recyclen en storten van het afval. Door afval op de juiste manier te scheiden en aan te bieden blijven de kosten zo laag mogelijk en dragen we samen bij aan een schone stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio