27.9 C
De Bilt

Heerhugowaard maakt vaart met ontwikkelen sociale huurappartementen

Heerhugowaard – Verspreid over drie locaties worden in Heerhugowaard circa 100 nieuwe sociale huurappartementen gerealiseerd. Het gaat om twee woongebouwen in De Draai aan het Tuinfluiterpad en de Boerenzwaluwstraat en een derde woongebouw aan de Berckheidelaan (naast de Aldi supermarkt).

College Heerhugowaard: urgentielocaties

Het college van Heerhugowaard spreekt over urgentielocaties. Dit gezien de grote behoefte aan sociale huurwoningen in Heerhugowaard, voor reguliere woningzoekenden en de uitstroom vanuit het Pact Wonen met ondersteuning. De ontwikkeling en realisatie van de nieuwe locaties wordt samen met woningcorporaties Woonwaard en Woonstichting Langedijk uitgevoerd.

Mix van appartementen

In de drie appartementengebouwen wordt qua grootte een mix van verschillende appartementen gerealiseerd, van compacte studio’s tot 3 kamerappartementen. Hoe de woongebouwen er uit komen te zien en hoeveel appartementen er exact komen is nog niet duidelijk. Woonwaard heeft voor de locaties in De Draai de wens uitgesproken deze als modulaire woningen volledig in hout te realiseren. Voor de locatie Berckheidelaan zijn nog geen keuzes gemaakt. Eind dit jaar volgt voor deze laatste locatie een bewonersbijeenkomst.

Voor de urgentielocaties volgt nu een uitwerking in concrete bouwplannen. Daarna worden de ruimtelijke ordeningsprocedures in gang gezet, Omgevingsvergunningen aangevraagd en uiteindelijk volgt de realisatie van de appartementengebouwen.

Perspectief op meer sociale huurappartementen


Naast de drie urgentielocaties wordt in 2022 gestart met plannen voor een woongebouw met sociale huurappartementen aan de Titanialaan en wordt met Woonstichting Langedijk verkend of er nog een locatie is aan te wijzen waar de bouw van sociale huurappartementen passend is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio