17.2 C
De Bilt

Hogere eenmalige energietoeslag Stede Broec voor huishoudens met minimum inkomen en studenten

Huishoudens met een minimum inkomen en studenten kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Dit is een financiële bijdrage voor de stijgende energiekosten. De gemeente Stede Broec keert deze toeslag uit. De energietoeslag bedroeg € 800,- maar is nu verhoogd naar € 1.300,-.

Automatisch nabetaling voor mensen die al € 800,- ontvingen

Mensen die de € 800,- al ontvangen hebben krijgen een nabetaling van € 500,-. Dit gaat automatisch, hier hoeven zij niets voor te doen. Deze mensen krijgen hierover eind december 2022 een brief. De gemeente betaalt de € 500,- begin januari 2023 uit.

Direct € 1.300,- energietoeslag voor nieuwe aanvragen en aanvragen in behandeling

Mensen die nog een aanvraag kunnen doen of wiens aanvraag in behandeling is krijgen bij toekenning van de aanvraag direct het verhoogde bedrag van € 1.300,-. Deze personen kunnen de energietoeslag aanvragen via de gemeentelijke webpagina over de eenmalige energietoeslag. Wie de toeslag liever schriftelijk aanvraagt, kan bij de gemeente een papieren aanvraagformulier opvragen. Dit kan via telefoonnummer 14 0228.  

Gratis advies over persoonlijk energieverbruik en –contracten via Gezondverzekerd.nl

Mensen kunnen gratis advies krijgen over hun energieverbruik en energiecontract via www.gezondverzekerd.nl. Dit is een samenwerking tussen gemeenten, zorgverzekeraars en energieleveranciers.

Gratis energiecoach voor persoonlijk advies via Susteen

Wie kosteloos een energieadvies op maat wil kan een persoonlijk advies krijgen van Susteen. Dit is eenorganisatie gespecialiseerd in het geven van persoonlijk advies rond het verduurzamen van woningen. Hiermee kunnen mensen ook geld besparen. Tijdens een huisbezoek krijgen mensen tips en uitleg over hoe energie te besparen. De energiecoaches van Susteen bezochten inmiddels meer dan 250 woningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een online aanmeldformulier op de website www.winstuitjewoning.nl/aanmeldformulier-voor-een-energieadvies-van-susteen. Binnen twee dagen neemt een medewerker dan contact op.

De gemeente denkt mee bij financiële problemen

Wethouder Samenleving Martien Krijger: ‘Wij zijn ons bewust van de problemen die de hoge energiekosten voor sommige huishoudens met zich meebrengen. De gemeente heeft niet de financiële middelen om ieders problemen op te lossen. Wél zetten we naast de energietoeslag budgetcoaches in. Daarnaast maken we een krant met bespaartips die we in januari huis-aan-huis verspreiden. Als u in de financiële problemen komt, neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0228. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio