14.5 C
De Bilt

Gemeente Hoorn en Stichting Netwerk verlengen samenwerking

De gemeente Hoorn en Stichting Netwerk tekenden onlangs voor de voortzetting van hun samenwerking. De nieuwe uitvoeringsovereenkomst is ondertekend in het wijkcentrum Kersenboogerd. Zij deden dit symbolisch in de keuken van het soepcafé van wijkcentrum Kersenboogerd. Dit is één van de activiteiten uit de samenwerking waar de inspanningen van afgelopen jaren tot een zichtbaar mooi resultaat zijn gekomen.

Stichting Netwerk

De ondertekening gebeurde door wethouder Karin Hakhoff en Jessica van der Bilt, de directeur-bestuurder van de stichting. De heer Answerd Beuker, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Netwerk, was daarbij ook aanwezig. Al jarenlang verricht Stichting Netwerk essentieel sociaal werk voor de gemeente Hoorn. Als onderdeel van deze samenwerking beheert de stichting verschillende wijkcentra en ontwikkelt zij diverse activiteiten voor en met de inwoners.

Soepcafé

Zoals het soepcafé waar studenten van het Horizoncollege in de keuken stagelopen onder begeleiding van vrijwilligers. Hierbij voorzien zij met hun vers gekookte soep de inwoners van een heerlijke maaltijd en een praatje. Zo dragen zij bij aan het meedoen in de samenleving en het welzijn van de gemeenschap. Dit keer kookten de studenten voor een buurtbijeenkomst van het Wijklab.

Ook in de komende periode staat resultaatgericht werken centraal. Er wordt altijd gekeken naar: doen we het goede voor de inwoners en doen we dat goede dan ook goed genoeg? ‘Met deze vernieuwde samenwerking blijven wij als gemeente en de stichting ons inzetten voor een bloeiende en veerkrachtige gemeenschap,’ vertelt Karin Hakhoff. ‘Hierin heeft iedere inwoner de mogelijkheid om volledig deel te nemen aan het sociale leven. Ik zie het hier al in de keuken waar het bruist van de energie van deze jongeren die staan te koken voor een buurtbijeenkomst.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio