14.7 C
De Bilt

Raad Hoorn beslist positief over financiële ondersteuning voor inkomens tot 150% van de bijstandsnorm

Huishoudens met een inkomen van 120% tot 150% van de bijstandsnorm, hebben eenmalig recht op een financiële ondersteuning van €550,-. De Hoornse gemeenteraad heeft dit dinsdag 22 november unaniem besloten. Om de financiële steun zo snel mogelijk te kunnen verlenen, was deze vergadering extra ingelast.

Hulp voor inwoners Hoorn

Bij het vaststellen van de begroting 2023 heeft de raad op 8 november 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor financiële ondersteuning van Hoornse inwoners die te lijden hebben onder stijgende energiekosten en de inflatie. Huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm hebben recht op energietoeslag en andere vormen van inkomensondersteuning. Gebleken is dat huishoudens die net boven deze norm zitten, ook moeite hebben met rondkomen. Huishoudens met een inkomen van 120% tot 150% van de bijstandsnorm kunnen nu eenmalig een aanvraag doen voor een energietoeslag van 550,- euro.  

Inwoners kunnen de energietoeslag per direct aanvragen. Het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente Hoorn. Hoorn.nl/energietoeslag. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over de inkomensgrenzen. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt, of heeft u moeite met rondkomen? Neem dan contact op met de afdeling Rondkomen, of kom langs bij een van de spreekuren van 1.Hoorn.

Wethouder Karin Hakhoff is blij met deze regeling: ‘Met de dure boodschappen en de gestegen energieprijzen is het voor steeds meer mensen lastig de eindjes aan elkaar te knopen. Vandaar dat we de inkomensgrenzen voor ondersteuning eenmalig hebben opgerekt.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio