1.6 C
De Bilt

Hoorn maakt werk van een inclusievere gemeente

Hoorn wil een inclusievere gemeente zijn. Dat betekent een stad waar inwoners zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd voelen, zich thuis voelen en mee kunnen doen. Samen met inwoners en maatschappelijke partners heeft het college voor 2024 een aantal activiteiten en middelen vastgesteld die hiertoe moeten bijdragen. Dat heet de lokale inclusie-agenda.

Jezelf zijn en meedoen

Wethouder Boomgaars benadrukt het belang van dit streven: “Er is nog meer dan genoeg werk te doen om van Hoorn een inclusieve gemeente te maken. We willen dat iedereen een eerlijke kans krijgt en zich thuis voelt in Hoorn. Ik ben daarom heel trots dat het met lokale partners gelukt is activiteiten op te zetten die ons de goede richting op gaat helpen. We zoomen de komende periode in op thema’s als armoede, toegankelijkheid, regenbooggemeente, racisme en safe streets. “

Activiteiten in Hoorn

De geplande activiteiten worden in samenwerking met partners zoals Platform Regenboog, Stichting Netwerk, We Promise, Onbeperkt Hoorn, en andere belangrijke stakeholders georganiseerd. Deze initiatieven zullen gedurende het jaar plaatsvinden en zijn ontworpen om diversiteit en inclusie te bevorderen binnen de gemeenschap. Naast de voortzetting van bestaande regelingen en activiteiten, zoals de HoornPas, Keti Koti en de Regenboogweek, wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe benaderingen. Denk hierbij aan het gebruik van video, animatie en vertalingen om informatie toegankelijker te maken. Daarnaast worden er nieuwe activiteiten georganiseerd, waaronder weerbaarheidstrainingen voor Safe Streets en Ervaringsleren, waarin je je letterlijk verplaatst in de wereld van iemand met een beperking. 

Thuis voelen

Het doel van al deze initiatieven is om Hoorn een gemeente te laten zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar niemand wordt buitengesloten vanwege wie ze zijn. Met deze gezamenlijke inspanningen streven we naar een inclusieve toekomst voor onze gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio