14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Hoorns feest Eurovisie Songfestival 2024

Hoorn – Zaterdag 11 mei organiseert Niek Heijne een volle avond Eurovisie Songfestival. De hele avond staat de kroeg in het teken van het liedjesfestival, met als zwaartepunt vanaf 21:00 een live uitzending van de finale, op meerdere schermen, mét live commentaar.

Dit jaar organiseert Niek Heijne al voor de vierde keer, en voor de derde keer op rij in ’t Kroegie aan het Kerkplein, het enige Eurovisie Songfestivalfeest dat Hoorn kent. Een relatief jonge traditie, die elk jaar serieuzer wordt aangepakt. ‘Een uit de hand gelopen hobby’ noemt Niek Heijne het.

Feest Eurovisie Songfestival

Hoorns grootste songfestivalliefhebber begon er in 2019 mee, en viel meteen met zijn neus in de boter. Destijds nog in Loft der Zotheid (ten onder gegaan in de coronatijd daarna) werd er in een vol café op een groot scherm gezien hoe Duncan Laurence Nederland aan een overwinning hielp.

Sinds vorig jaar organiseert Heijne het nog uitgebreider. Met eten vooraf, een quiz en live commentaar is het een avond vol Songfestivalgekte. Met als hoogtepunt natuurlijk het live optreden van Joost, die (is de verwachting) donderdag eerst met speels gemak de halve finale overleeft.

Aanmelding is niet verplicht, maar wel wenselijk. Dit kan via een berichtje naar de socials van ’t Kroegie, of via organisator Heijne zelf naar 06-18421124

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio