15 C
De Bilt

Hoornse Waterweek groter dan ooit

Hoorn – Maak je klaar voor een spetterende zomer in Hoorn! Van 18 juli tot en met 23 juli wordt de Hoornse Waterweek groter dan ooit, met (water)activiteiten en festiviteiten die de havenstad tot leven brengen. Denk aan bekende Drakenbootrace, het HELD-festival, Swim to Fight Cancer en nog veel meer. Hoornse ondernemers, Westfriese Waterweken, Gemeente Hoorn en Hoorn, echt mooi vullen de agenda met leuke evenementen in de haven.

Oude en nieuwe helden tijdens Hoornse Waterweek

In 2023 herdenkt Hoorn de Slag op de Zuiderzee. Deze heldenrol is ook weggelegd voor jou tijdens de Waterweek. Daag je vrienden uit, trotseer het water of ontdek het verhaal van de Slag op de Zuiderzee met een podwalk. Het programma is dit jaar ook uitgebreid met nieuwe activiteiten. Zoals het Biercircus, puzzeltocht De Zuiderzee Helden en een sunset SUP. Maar ook vertrouwde favorieten komen terug! Het Shantyfestival zorgt voor de gezellige deuntjes, ontdek de stad vanaf het water met Stichting Varend Erfgoed of de watertaxi en natuurlijk voor de jonge waterhelden de kindermiddag.

Drakenbootrace
Drakenbootrace – Foto: Benno Ellerbroek

Ervaar jij het evenement liever vanaf de zijlijn? Wandel door de stad of zoek een plekje op het terras. De Hoornse binnenstad wordt ondergedompeld in gezelligheid en muziek. Ontdek vrijblijvend de vele festivals zoals de VrijmiBo op vrijdag, het Wijnfestival op zaterdag of het Biercircus op zondag. De Hoornse Waterweek is een feest voor iedereen.

Lokale helden

De Hoornse Waterweek is een initiatief van Westfriese Waterweek, Hoorn, echt mooi en gemeente Hoorn. Samen met lokale ondernemers, organisaties en initiatiefnemers verrassen zij de bezoekers met een bijzonder programma met tal van gratis activiteiten. Voor bepaalde activiteiten kun je vooraf een kaartje kopen of je aanmelden. Kijk op hoornechtmooi.nl/waterweek

Vier de helden van de Zuiderzee en geniet van een week vol waterpret!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio