14.8 C
De Bilt

Hoornse Waterweek met spetterende activiteiten

Hoorn – Zet 25 juni tot en met 30 juni in de agenda, want de Waterweek keert terug in de gezellige Hoornse haven. Hoornse ondernemers, Westfriese Waterweken, Gemeente Hoorn, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Hoorn, echt mooi vullen de agenda met spetterende evenementen. Van Drakenbootrace en Swim to Fight Cancer voor sporthelden tot een VrijMiBo en Wijnfestival voor gezelligheidsdieren. Ontdek alle activiteiten, doe mee én geniet van een prachtige waterweek!

Duik in de geschiedenis

In 2023 herdacht Hoorn de Slag op de Zuiderzee. Ook dit jaar staat het thema ‘helden’ centraal. Duik in de Hoornse geschiedenis met de audiotour van Stichting Varend Erfgoed, video mapping en podwalk. Stap op de fiets met City Tours Hoorn of ontdek de stad vanaf het water vanuit de Watertaxi of schepen van Stichting Varend Erfgoed.

Pak jij de heldenrol?

Ook jij kunt de heldenrol pakken. Meld je aan voor Swim to Fight Cancer (zondag) en trotseer het water voor het goede doel. Daag je vrienden uit voor een drakenbootrace (vrijdag) of maak de stad schoner tijdens de Clean Up Sup (woensdag).

Daag jezelf uit

Daag jezelf uit en probeer eens iets nieuws. Tijdens de waterweek worden diverse clinics georganiseerd zoals aquajoggen en zeilen. Op vrijdagavond kun je genieten van een prachtige zonsondergang vanaf een supboard. Maar is er nog veel meer te beleven. Op zondag wordt het HELD-Festival georganiseerd met yoga, een body challenge, voedingslezing en booty workout.

Proost op de helden

Wandel door de stad of zoek een plekje op een zonnig terras. De Hoornse binnenstad wordt ondergedompeld in gezelligheid en muziek. Bezoek ook de festivals zoals de VrijmiBo (vrijdag) en Wijnfestival (zaterdag) of Het culinaire Biercircus en Shantyfestival (zondag). Mis ook de Badeendjesrace op zondag niet. De Hoornse Waterweek is een feest voor iedereen.

Lokale helden organiseren Waterweek

De Hoornse Waterweek is een initiatief van Westfriese Waterweek, Hoorn, echt mooi, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gemeente Hoorn. Samen met lokale ondernemers, organisaties en initiatiefnemers verrassen zij de bezoekers met een bijzonder programma met tal van gratis activiteiten. Voor bepaalde activiteiten kun je vooraf een kaartje kopen of je aanmelden. Kijk op hoornechtmooi.nl/waterweek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio