20.1 C
De Bilt

Inbraakgolf in Hoogkarspel voorbij, maar alertheid blijft nodig

De inbrakengolf die vorige maand in Hoogkarspel plaatsvond lijkt voorbij te zijn. In de eerste helft van oktober werd er nog 13 keer ingebroken, maar sinds de herfstvakantie is er geen inbraak meer gemeld. Alertheid blijft echter geboden, zeker tijdens de ‘donkere dagen’.

Inbraakgolf halt toegeroepen

Gemeente en politie hebben samengewerkt om de inbraakgolf tegen te gaan. Zo was de politie vaker aanwezig in de buurt waar de meeste inbraken plaatsvonden. Burgemeester Michiel Pijl: ‘Met een inwonersbrief, individuele gesprekken en een tekstkar in het dorp hebben we inwoners gevraagd om alert te zijn én te blijven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kans groot is dat er binnen 30 dagen opnieuw wordt ingebroken in dezelfde buurt.

Daarnaast slaan inbrekers vaker hun slag in de donkere herfst- en wintermaanden, ze zijn dan minder zichtbaar. Daarom heeft de politie ook hondenbezitters gevraagd om extra op te letten tijdens het uitlaatrondje in de avond en verdachte omstandigheden direct te melden.’

Maak het inbrekers moeilijk

U kunt het inbrekers extra moeilijk maken door alle tips op te volgen van de politie. Kijk hiervoor op www.politiekeurmerk.nl/preventietips. Ziet u zelf verdachte omstandigheden? Meld dit dan direct via 112.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio