20 C
De Bilt

Werkzaamheden Kerkplein voor Kerst afgerond

Hoorn – De werklieden leggen de laatste hand aan de vernieuwing van het Kerkplein. Op maandag 14 december hielp wethouder Samir Bashara ze een handje door een boom te planten. De komende dagen worden de laatste bestratingswerkzaamheden uitgevoerd en verschillende bomen geplant. Na bijna een jaar van werkzaamheden nadert de afronding van het vernieuwde Kerkplein.

Kerkplein

In februari zijn de werkzaamheden op het Kerkplein gestart. Wethouder Samir Bashara: ‘Dit is een heel bijzonder moment. Al meer dan 30 jaar werd erover gesproken dat er iets met het Kerkplein moest gebeuren en nu is het dan zover. Na maanden van werkzaamheden is het Kerkplein veranderd in een prachtige plek. Een plein waar je graag bent als bewoner of bezoeker. We hebben intensief samengewerkt met ondernemers en bewoners uit de omgeving om tot dit resultaat te komen. Water, zitplekken, historische bestrating, groen en mooie verlichting: het Kerkplein heeft het allemaal. Het is echt een plein om trots op te zijn’.

Groen op het Kerkplein

Een van de punten die bewoners hadden meegegeven is dat ze graag wat extra groen zien op het plein. Dit is in het ontwerp meegenomen. Aan beide kanten van de kerk komen tussen de parkeervakken twee Zilverlindes . Aan de achterkant van de kerk komt in beide hoeken van het Kerkplein een Magnolia. Links en rechts van de kerktoren is een grote ronde hardstenen bak geplaatst. Daarin komt een meerstammige Christusdoorn. Op de rand van die bak kun je zitten. Dit was een van de andere wensen van bewoners: meer zitjes op het plein.

Laatste werkzaamheden

Naast het planten van bomen zijn er nog een paar werkzaamheden. Rondom de kerktoren is een verhoogd plateau. Dit is gemaakt van Belgisch hardstenen tegels. Op dit plateau zijn aan de noordkant fietsbeugels geplaatst. Aan de zuidkant van het plateau komt later het terras van het hotel in de Grote Kerk. Alle parkeerplaatsen worden voorzien van roestvrij stalen punaises als aanduiding van het parkeervak. De P in de tegel die het parkeervak aangeeft wordt wit, zodat het beter zichtbaar is. In het voorjaar wordt het straatmeubilair in de Nieuwstraat geplaatst. Hier komen in de parkeerstrook nog drie meerstammige bomen in cortenstalen bakken, fietsbeugels en twee banken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio