15 C
De Bilt

Kermis Nibbixwoud keert terug naar oude locatie

De attractiekermis in Nibbixwoud (15-18 juni) keert terug naar de oorspronkelijke locatie op de Ganker en Dorpsstraat. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik deze week besloten naar aanleiding van meerdere ingediende zienswijzen vanuit het dorp.

Met de ontwikkeling van multifunctionele centrum ‘De Dres’ en het verplaatsen van het horecabedrijf van Jan Schouten naar De Dres, is in 2015  ook de attractiekermis verplaatst van de Ganker naar het parkeerterrein van De Dres. De laatste jaren merken zowel de kermisexploitanten als de horecaondernemer dat het aantal kermisbezoekers daalt. Veel partijen wijten dit aan de locatie. Deze wordt als minder sfeervol ervaren.

Breed gedragen wens in Nibbixwoud

In de voorbereidingen voor de kermis van 2024 zijn alle betrokken organisaties bij elkaar gekomen om te kijken naar de mogelijkheden om de kermis weer een nieuwe impuls te geven. Onder meer de dorpsraad en het kermiscomité hebben een zienswijze ingediend bij de gemeente Medemblik. Uit deze zienswijzen blijkt dat er een breed gedragen wens bestaat om de attractiekermis te verplaatsen van het parkeerterrein aan De Dres, naar de oorspronkelijke locatie van de attractiekermis aan de Ganker en Dorpstraat.

Het college kan zich vinden in de verplaatsing en werkt hier aan mee. Burgemeester Michiel Pijl: “Ik ben blij dat we gehoor kunnen geven aan zo’n breed gedragen wens vanuit het dorp.”

Kleine aanpassing groenplan

Voor de verplaatsing van de kermis, was een kleine aanpassing in het eerder vastgestelde groenplan van Nibbixwoud nodig. Van drie kleine bomen naar één kleine en één grote boom. Daarnaast wordt één van de groenvakken in omvang verdubbeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio