26.8 C
De Bilt

Kledingbank de Drie Musketiers in Medemblik blijft behouden

Het bestuur van Stichting Kledingbank de Drie Musketiers in Medemblik en het gemeentebestuur zijn tot een passende gezamenlijke oplossing gekomen waardoor de kledingbank blijft bestaan. De afgelopen weken zijn er verscheidene gesprekken met het bestuur van de kledingbank gevoerd. Uiteindelijk hebben de kledingbank en Gemeente Medemblik elkaar gevonden in een passende gezamenlijke oplossing.

Verlengen huurcontract De Drie Musketiers

Allereerst in de vorm van een verlenging van het huurcontract van de locatie in Opperdoes met een periode van 2 maanden om met verminderde tijdsdruk te zoeken naar een vervangende opslaglocatie. Daarnaast is gekeken naar de mogelijkheid om eenmalig een bijdrage te kunnen leveren aan onder andere de stijgende kosten die de kledingbank ervaart. Wethouder welzijn Yannick Nijsingh is positief over de stappen die gezet zijn. ‘De vrijwilligers van de kledingbank doen belangrijk werk voor onze inwoners met een kleine beurs, mooi dat we tot een gezamenlijke oplossing zijn gekomen zodat de kledingbank door kan’.

Kijken naar extra mogelijkheden in 2023

De gemeente kijkt binnenkort welke extra mogelijkheden er zijn in 2023 is voor organisaties die minima ondersteunen en waarbij de doelgroep groeit. Hierin wordt de kledingbank ook meegenomen. Voor 2024 kan de Kledingbank De Drie Musketiers een aanvraag indienen om gebruik te maken van de reguliere subsidieregeling, die voor 1 juni 2023 binnen moet zijn. De gemeente ziet deze extra bijdrage voor de kledingbank met vertrouwen tegemoet.E

Wie heeft een ruimte voor de kledingbank?

De kledingbank en de Gemeente Medemblik bedanken onze inwoners voor de verscheidene tips die zijn binnengekomen voor een vervangende locatie voor het opslaan en sorteren van de kleding na de oproep op de sociale media kanalen van Gemeente Medemblik. Neem wanneer je dit nog niet gedaan hebt, maar wel een geschikte leegstaande ruimte voor de kledingbank weet, graag contact op met kledingbank Medemblik via www.kledingbankmedemblik.nl

Kledingbank de Drie Musketiers, onder aanvoering van voorzitter Jan van Vliet, is gevestigd in de ABC-kerk in Medemblik. Via een puntensysteem kunnen mensen die het niet breed hebben hier gratis kleding en schoenen halen. De Non-profit organisatie sorteert deze kleding, doet eventueel kleine noodzakelijke reparaties en plaatst de kleding en schoenen netjes gesorteerd in schappen en rekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio