20 C
De Bilt

Kunst in de Kersenboogerd 3e editie zondag 26 mei in Hoorn

Iedere liefhebber van kunst en creativiteit is zondag 26 mei van 11.00-16.00 uur van harte welkom bij de 3e editie van de Kunstroute Kersenboogerd in Hoorn. Deze is georganiseerd door enkele wijkbewoners, samen met medewerkers van Voor een mooie stad. Door de hele Kersenboogerd hebben we een route gemaakt, waar ruim 20 creatieve bewoners ons kennis laten maken met diverse bijzondere vormen van kunstzinnige uitingen.

In hun tuin of atelier kunt u genieten van tekeningen, schilderijen,  sieraden, glasobjecten, beelden, intuïtieve tekeningen, bodypaint en nog veel meer. De deelnemers werken met verschillende materialen  zoals met olieverf, acryl, hout en textiel, maar ook met moderne technieken zoals Dotpainting en 3D.

Wijk Kersenboogerd Hoorn

In het Wijklab aan het Aagje Dekenplein vindt u meerdere bodypaint kunstenaars en kunnen kinderen zich laten schminken. In de Huiskamer van Betsy Perk  zijn schilderijen en mythische 3D-figuren met textiel te bewonderen. Daarnaast laten hier deelnemers van een schilder- en tekencursus hun creaties zien.

Er zijn deelnemers van allerlei leeftijden, echt van jong tot oud. Een bijzondere groep deelnemers is deze keer te vinden in basisschool Wereldwijzer aan de Nachtegaal 144. Leerlingen latenhun werkstukken zien , die zij tijdens de creatieve lessen hebben gemaakt. Ze hebben echt prachtige voorwerpen van textiel gemaakt.

Ga dus zondag 26 mei op pad en leer zo uw wijk en haar bewoners nog beter kennen. Bij de deelnemers hangt een vlag van de Kersenboogerd. De route plus  een kaartje met daarop alle adressen en bijzonderheden kun je met je mobieltje vinden op de website www.vooreenmooiestad.nl/kunstroute . Op alle adressen zijn ook papieren exemplaren van de routekaart aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio