17.2 C
De Bilt

Leerlingen Kompas op ontdekkingstocht in Technobiel

Hoorn – Kinderen van basisschool het Kompas uit Hoorn kregen vrijdag 30 oktober bij Technobiel antwoord gekregen op vragen als: “Hoe laat je een vliegtuig vliegen op zonne-energie en hoe werkt een transportband eigenlijk?” Blije gezichten kwamen uit de truck nadat ze zelf op ontdekkingstocht gingen in de wereld van techniek en duurzaamheid. Het Kompas is een van de winnaars van de vorige editie van Schooldag van de duurzaamheid en heeft daarmee een bezoek aan de Technobiel als prijs gewonnen.

Experimenteren voor het Kompas

De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte. Leerlingen van het Kompas maakten er kennis met technische innovaties en hoe deze een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Ze gingen met augmented reality storingen verhelpen aan een cv-ketel. Ze doken in een meterkast en keken gefascineerd naar hoe een transportband nou eigenlijk werkt. In de speciale experimenteerzone deden de kinderen zelf technische proefjes. De kinderen kwamen enthousiast weer naar buiten. Vooral het zelf doen en uitproberen viel goed in de smaak.

Schooldag van de Duurzaamheid

Meer weten over de Schooldag van de duurzaamheid? Of over de 7 Junior Global Goals? Alle informatie staat op https://hoorn.schooldagvandeduurzaamheid.nl. De Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van MAK Blokweer, stichting Schooldag van de duurzaamheid en Gemeente Hoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio