14.5 C
De Bilt
donderdag, 30 mei 2024

Medemblik bezorgt alle inwoners gratis energiebespaarkrant: met duurzame tips de winter in

Deze week valt bij alle inwoners van Medemblik de energiebespaarkrant op de mat. Zeven pagina’s boordevol tips en informatie om energie mee te besparen. Met de winter in aantocht en de aanhoudende forse energieprijzen, hoopt de gemeente inwoners zo te helpen hun verbruik te verminderen. Wethouder duurzaamheid Harry Nederpelt overhandigde het eerste exemplaar vandaag symbolisch aan duurzaamheidspionier Cees Besseling.

Dubbel doel

Als groene plattelandsgemeente is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van het gemeentelijke beleid. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners weten op welke manieren ze kunnen verduurzamen. Door te besparen op energie dragen inwoners bij aan minder CO2 en een duurzamer Medemblik. Daarnaast zorgen de huidige energieprijzen voor een tweede stimulans om energie te besparen: de portemonnee. Hierdoor wordt de krant ook interessant voor huishoudens die minder te besteden hebben.

Energiebespaarkrant - Foto: gemeente Medemblik
Energiebespaarkrant – Foto: gemeente Medemblik

Meer hulp naast de energiebespaarkrant

Naast de energiebespaarkrant is er voor inwoners die energie willen besparen ook een persoonlijk advies beschikbaar. Via het bewonersinitiatief ‘Warm Medemblik’ kunnen zij voor € 25 een energiecoach inschakelen die aan de keukentafel komt zitten. De adviezen zijn vooral gericht op kleine maatregelen. Een maatwerkadvies voor grotere stappen naar bijvoorbeeld aardgasvrij wonen is ook beschikbaar, tegen een meerprijs.

Ervaringsdeskundige Cees Besseling is al jaren bezig met verduurzamen en is adviseur bij Warm Medemblik. Hij moedigt inwoners aan om vooral in oplossingen te denken: “De mooiste oplossingen zijn vaak de meest eenvoudige. Probeer vooral iets nieuws uit, niemand wil per slot van rekening in de kou blijven zitten”.

Papier & scherm

De krant wordt kosteloos huis aan huis bezorgd en is ook af te halen op het gemeentehuis aan de Dick Ketlaan in Wognum. De gemeente koos voor een papieren editie om inwoners een moment zonder schermtijd te gunnen. Zij die de krant toch liever digitaal doornemen kunnen terecht op https://tinyurl.com/Energiebespaarkrant. Uiteraard hoopt de gemeente dat inwoners die de papieren versie uit hebben, hem bij het oud papier aanbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio