14.7 C
De Bilt

Meedenken over recycle-tarief: beter afval scheiden en invloed op afvalstoffenheffing

OpmeerGemeente Opmeer is op dit moment bezig met het maken van een gemeentelijk recycleplan. Doel van dit plan is om te komen tot betere afvalscheiding, minder huishoudelijk restafval en meer hergebruik. Inwoners wordt gevraagd mee te denken over de invoering van een maatregel die mogelijk veel kan betekenen hierin: het recycle-tarief.

Wat is het recycle-tarief?

Goed afval scheiden en minder restafval overhouden: beter voor het milieu en u krijgt hiermee invloed op de hoogte van uw afvalstoffenheffing. Dat is het recycle-tarief. Het is een nieuwe manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing. Bent u een goede afvalscheider en heeft u weinig restafval? Dan betaalt u ook minder. De gemeente onderzoekt de komende periode of dit systeem ook voor Opmeer wenselijk is. 

Participatie van essentieel belang

Van essentieel belang bij dit proces is dat inwoners en maatschappelijke doelgroepen actief worden betrokken bij de uitwerking van het plan rondom hergebruik van afval. De gemeenteraad wil het resultaat van de participatie graag meenemen als advies in de besluitvorming. De gemeente gaat zowel met dorpsraden als met inwoners over dit onderwerp in gesprek.

Digitale informatiebijeenkomst inwoners

De gesprekken met de dorpsraden zijn inmiddels geweest. De gemeente wil ook inwoners de gelegenheid geven om mee te praten. De digitale bijeenkomst wordt gehouden op maandag 26 april 2021 om 19.30 uur. Wethouder Robert Tesselaar leidt de avond en medewerkers van HVC zijn aanwezig om meer te vertellen over het recycle-tarief. Uiteraard hebben deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar ro@opmeer.nl onder vermelding van Informatieavond recycle-tarief. Aanmelders krijgen vervolgens de teams-link in hun mail. Voor vragen kunt u contact opnemen met Martin Smit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio