17.2 C
De Bilt

Netwerkbijeenkomst over Jeugdfonds en collectieve zorgverzekering geslaagd

Uithoorn – Tijdens de netwerkbijeenkomst is afgesproken dat intermediairs en verenigingen meer gaan samenwerken om kinderen te kunnen laten meedoen. Samen kan bekeken worden welke sport of culturele activiteit past bij het kind. Het idee is ook om een bijeenkomst te organiseren voor mensen die van buiten Nederland hier komen wonen en niet gewend zijn aan het verenigingsleven waarbij veel ouders als vrijwilliger betrokken worden. Volgens Van Beek kan dit de deelname van kinderen vergoten.

Collectieve zorgverzekering

Naast het onderwerp Jeugdfonds Sport en Cultuur is gesproken over de collectieve zorgverzekering voor inwoners met een minimum inkomen (de gemeentepolis). Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid presenteerde de twee pakketten speciaal voor de minima met vaak 100 procent dekking en gaf voorlichting over de voordelen die collectiviteit biedt. Zijlstra: ,,Als je medische zorg nodig hebt, moet je die krijgen. De financiën mogen geen belemmering zijn om goede zorg te krijgen. Daarom hebben we ervoor gekozen om  inwoners met een minimum inkomen de collectieve verzekering aan te bieden.” De gemeente organiseert in december een aantal spreekuren waar inwoners informatie kunnen krijgen over de collectieve zorgverzekering.  Ook is het dan mogelijk om direct een aanvraag in te dienen. Op korte termijn wordt nadere informatie verspreid over de inloopspreekuren, zo laat de gemeente weten. Meer informatie is vast te vinden op www. Gezondverzekerd.nl.

‘Aan de slag’

Ria Zijlstra uitte zich tevreden na de bijeenkomst: ,,Het is goed om te horen wat er goed gaat, maar zeker ook wat er beter kan. Daar kunnen we van leren en waar mogelijk ons beleid op aanpassen. We gaan zeker aan de slag met alles wat we vandaag hebben gehoord.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio